2019-03-03

3 példaképem, akik miatt ma az vagyok, aki mindig is lenni akartam

Vállalkozói Észjárás

4  hozzászólás

Múlt héten megkérdeztem, ki a Te 3 példaképed, és megígértem, hogy ezen a héten elárulom, kik az enyémek.

Nem volt egyszerű döntés kiválasztani őket, elég sokat gondolkodtam rajta a héten, de megvan a lista, amiből garantálom 1 fő biztosan nagyon meg fog lepni.

Az Alapkő

Az első az édesapám.

Ahogy a múlt héten írtam, ő volt az első példaképem, és, miután megismertem számos világhírű tanítót és üzletembert, egy darabig úgy nézett ki, hogy nem fér be a TOP3-ba.

Bár édesapám is remek üzletember és jó vezető volt, csak néhány éve jöttem rá, mi az, amiért igazán felnézek rá, és amiben ő az egyik legfontosabb példaképem.

Hogy képes volt szeretni. És nem csak a gyermekeit, a családját, a munkatársait, barátait is. Az az értékrend, amivel az életét élte, kamaszként még felfoghatatlan volt számomra, de ma már az életem egyik iránytűje.

Nagyon hálás vagyok neki, és az édesanyámnak, akik nagyon jó alapokat adtak az életemhez.

A Sorsfordító

A második néven nem fogsz meglepődni. Ő Bob Proctor.

Nem volt könnyű kiválasztanom azok közül a nagy hatású tanítók közül, akiket az elmúlt 10 évben megismertem, mégis azt gondolom, ő volt az a sorsfordító, aki nélkül most nem állnék itt.

Bob Proctor és tanításai olyan szintű részei lettek az életemnek, hogy bár 2007-ben ismertem meg, a mai napig nincs olyan hét, hogy ne olvasnék tőle, vagy hallgatnék bele hanganyagába, ha egy elakadással küzdök, vagy éppen egy új megoldáson dolgozom.

Neki köszönhetem, azt, hogy tudom, mi az élethivatásom, s mellette azt is, hogy olyanná vált a hitrendszerem, a gondolkodásom, hogy képesnek is tartsam magam megvalósítani azt.  

Nagyon hálás vagyok neki, hogy felismerve a bennem lévő égő vágyat, tanítványának fogadott, és, hogy segített megtalálni a legfontosabb kérdésre a választ: mit is akarok valójában.  

A Nemeslelkű

Hogy mit is akarok valójában?

Ehhez kapcsolódik a 3. példaképem személye, aki külföldről hozott tudásával, új módszerek, új gondolkodásmód meghonosításával olyan hihetetlen fejlődést hozott Magyarország gazdaságában, amely példa nélküli a magyar történelemben.

Ő Gróf Széchenyi István. Gondolom nem kell felsorolni, mi mindent köszönhetünk neki, a Lánchíd mellett.

Hiszek benne, hogy ha neki sikerült, nekem is fog.

Hogy képes leszek az Egyesült Államokból és Kanadából hazahozott friss vállalkozói tudás, gondolkodásmód és megoldások átadásával úgy támogatni a magyar vállalkozókat, hogy végre ne rabszolgái, hanem boldog, büszke urai legyenek a vállalkozásuknak, így a pénzüknek, idejüknek és lehetőségeiknek!

Ők hát az én 3 példaképem: Édesapám, Bob Proctor és Gróf Széchenyi István, akik iránymutatása nélkül ma nem az az ember lennék, aki vagyok.

Ki a Te példaképed?

Ígértem, hogy, ha elküldöd, ki a példaképed, megmondom mire viszed az életben!

Nagyon hálásan köszönöm az eddig beérkezett üzeneteket, kommenteket. Nagyon izgalmas és meglepő személyeket írtatok.

Hamarosan el is mondom, mit árul el rólad a példaképed személye, de még bevárom azokat a kommenteket, amik erre a bejegyzésemre érkeznek.

Szóval ha valaki új jutott eszedbe, írd le bátran, illetve oszd meg a bejegyzést ismerőseiddel is, hogy ők is elgondolkodjanak rajta, kinek az útját követik!

Jövő héten újra jelentkezem, addig is várlak az Imádok Vállalkozni csoportban, ahol a héten félidejéhez érkezünk 30 napos kitartás kihívásunknak, amiben nagy örömömre rekord számmal veszünk részt!

Hogy mi az a kitartás kihívás?

Itt mondom el bővebben! Ha akarod fejleszteni a kitartásod, mindenképp csatlakozz Te is!

Ha pedig érdeklenek a Pongor Publishing kulisszatitkai, vagy csak szereted a viccesen inspiráló képeket, kövess be engem és a csapatomat az Instagramon is!

 • Az a Jézus Krisztus, az a Terézanya, akik vallásokon felülemelkedve tettek tanutanúbizonyságot a szeretetről. A harmadik Mátyás király, aki értette, hogy csupán két út létezik. Vagy emelkedünk együtt, vagy elveszünk.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  A szerzőről

  Pongor-Juhász Attila

  ​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.


  Kulcsszavak


  Tanulj - Szórakozz - Profitálj

  Online tematikus tudástár kisvállalkozóknak. Tanuld magad sikeres vállalkozóvá! Bevételnövelő technikák, időt felszabadító tréningek. Egyszerűen, érthetően, vállalkozói nyelven.

  >