2019-11-29

3+1 kihagyhatatlan tipp, hogy végig is csináld!

Célkitűzés és Megvalósítás

0  hozzászólás

Álmodozunk, célokat tűzünk ki, lelkesek vagyunk, de aztán jön a hétfő, eltelik egy hét, és visszaesünk a régi megszokott taposómalomba.

Hogy tudsz kitörni ebből a megszokásból? Hogyan tudsz új szokásokat bevezetni, hogyan tudsz úton maradni? Hogyan fogod végigcsinálni?

Erről mesélek a blogbejegyzésemben.

More...

Köszöntelek Magyarország. egyetlen gondolkodásfejlesztő edzőtáborában! Gondolkozni tanulunk, mégpedig magadról. Ebben a 2 napban rajtad dolgozunk. Ismered azt a gondolatot Michael E. Gerberttől, hogy a vállalkozásodon, ne pedig a vállalkozásodban dolgozz? Itt most mi rajtad, a személyiségeden, az életeden, a jövődön dolgozunk. Megadtad magadnak a lehetőséget, kiszakítottad magad két napra, amikor nem a vállalkozásodon dolgozol, hanem saját magadon!

Dan Sullivan szerint kétféle emberrel találkozhatunk a gondolkodásuk szerint, vannak a múltban és jövőben élő emberek. Magyarország és az Egyesült államok közötti egyik nagy különbség – és kívánom, hogy éljétek meg ti is-, hogy sokkal többen gondolkoznak a jövőben, ill. a lehetőségekben, mint a korlátokban. Ránk sajnos eléggé jellemző a „Frédi Béni” világa, a szűkösség, a korlátok, félnek a változástól, és kimondottan a hogyan érdekel minket. hogyan fogom megcsinálni?

Figyeld csak meg, amikor hazamész erről a fantasztikus edzőtáborból és otthon elmondod a párodnak, gyerekednek, barátodnak – aki most nincs itt -, hogy mit tűztél ki, mi a te égő vággyal kívánt célod, és majd azt fogja kérdezni, hogy jó, de hogy fogod megcsinálni? Azt nem tudom… Eltöltöttél vele két napot, fizettél jó sokat és azt nem mondta meg, hogy hogyan csináld?

1. Tudd, hogy mit akarsz! 

Mert azt mondta nekem Bob Proctor amikor egyáltalán nem hittem magamban, hogy „Attila, ha meg tudod mondani, hogy mit akarsz, megmondom, megmutatom, hogyan fogod elérni”.

Abban tudok segíteni, ha tudod hogy mit akarsz!

Az amerikaiak és az igazi vállalkozók döntő többsége a lehetőségek világában él. A jövőben él, amikor bőségben látja a lehetőségeket. Amikor az önbizalmát és a hitét építi és védi meg, és a „ki” érdekli.

2. Ki az aki végigcsinálta már?

Ki fog nekem abban segíteni, ki az aki megcsinálta már azt amire én készülök. Közös vonás a sikeres emberekben az, hogy megvalósítók. Azokra vagyok büszke a tanítványaim közül, akik megvalósítanak. Nemcsak dumálnak, hogy mit akarnak elérni, hanem meg is csinálják. Te is olyan embert keresel, aki már megcsinálta. Ő a ki számodra. Miért nem a koldustól kérsz tanácsot, hogy hogyan legyél gazdag vagy fitt? Olyanhoz mész, aki bizonyítottan megcsinálta azt, amit te akarsz.

3. Maradj az úton, csináld végig!


Nagyon fontos, hogyha innen hazamész, tartsd magad az úton. A megvalósító úton, hogy a megvalósítók közé tartozz.


De tudod jön a hétfő, és sokan visszahullanak a régi szokások közé, a megszokott mindennapokba, és nem csinálja meg.


Hétfőn még gondolkozol, hogy mit írtam fel, mit fogok megcsinálni, de kedden már az elmaradt dolgok és az újabb problémák gyűrnek maguk alá. A munkafüzet egyre mélyebbre kerül és egyre több és több dolog kerül rá. Ezért nagyon fontos, hogy alakítsd ki a végigcsinálási stratégiádat.


Mi az a végigcsinálási stratégia?


Köss egy szerződést magaddal arra, hogy amit megálmodtál, azt meg fogod csinálni.


Az én végigcsinálási stratégiám...

Szóval ha hallottak már a célkitűzésről, íme egy személyes példa a végigcsinálási stratégia.

Évek óta próbálkoztam különféle fogyókúrákkal, ami lement szenvedéssel, az nagyon gyorsan visszajött. 


Egy ideje az volt bennem, hogy – amióta Dan Sullivantől tanulom, hogy éljünk 156 évig – amiről biztosan tudtok, hogy az egyik legnagyobb ellensége az életünknek az a testzsír, ami gyakran összekeveredik a testsúllyal. 


Pár éve elmentem egy testzsír mérésre, ki is mutatták, hogy 26,9 % a testzsírom. Végignéztem magamon, de hogy hol van ez rajtam? Az orvos azt mondta, hogy az a baj, hogy ez a férfiaknál a belső szervekre rakódik. Már hosszú ideje bennem volt, hogy meg kellene szabadulni a testzsír egy részétől. Beszélgettem egy barátommal, és azt mondta, hogy tulajdonképpen egy nagyon egyszerű eszköz ez a BMI testtömeg index, és gondoltam magamban, csináljunk egy ilyen testtömegindex célkitűzést és végigcsinálási stratégiát.


Azt tűztem ki célul, hogy a 26, 7-ről leadom 25 alá, mert az már egy egészséges szint az én életkoromnak és testsúlyomnak megfelelően. Tehát egy cél tettem, hogy az évindítón öltönyben akarok kiállni a színpadra, ha 25% alá nyomom a testzsíromat. Ez volt a cél, de mindezt úgy akartam megcsinálni, hogy közben én nem szenvedek. Nem akarok lemondani a jó kajákról, a jó vörösborról, sütiről, … ezért elkezdtem olyan technikákat keresni, amik nem voltak mások mint új szokások, pl.

 • este 6 után már csak minimálisat eszem
 • kistányéron, vagy fél adagot eszem

És működött, úgy mentem bele a karácsonyba, hogy karácsonyba, hogy a végén kevesebb volt a súlyom és a testtömegindexem, mint előtte. Csak azzal, hogy odafigyeltem.


Azon túl, hogy új szokásokat alakítottam ki, ami igazán rajta tartott az úton azok ti voltatok, mert megígértem nektek, hogy csak akkor állok ki öltönybe a színpadra, ha valóban lenyomom 25% alá az indexem. Ha nem, akkor skót szoknyába jövök a színpadra. (ami legerősebben motivált, amikor megtudtam, hogy a skót szoknya alatt nincs semmi...)
De megcsináltam! Nektek köszönhetően, úgy hogy nem kellett szenvednem. 


De ha nincs ez a tét, ez a végigcsinálási stratégia, akkor 100x feladtam volna naponta….

Térjünk vissza a megvalósítókra:

A megvalósítók nem dumálnak, hanem csinálják!

Akik csak beszélnek róla, azok újévi fogadalmakat tesznek. Én is éveken át tettem fogadalmakat, 2007-ig. Azóta kevesebbet dumálok és inkább megvalósítok.


Rezgett a léc, nehogy azt higgyétek, hogy könnyű volt, az hogy nektek megígértem, ez tartott úton.


Akik csak beszélnek róla, azok ismétlik a múltbeli dolgokat. Tudod, komfortzónán belül még nagy dolgok nem történtek. Ha ugyanazt csinálod, mint eddig, ne lepődj meg, ha ugyanazt kapod mint eddig. Ők nem tanulnak a múltjukból.


Van egy kedves kanadai barátom, Susan Garrett, aki egy agility kutyakiképző, ő azt mondja, hogy amikor versenyzek akkor két lehetőségem van, vagy én vagyok a bajnok és nyerek, vagy tanulok!!!


Mert aki nem tanul abból, amikor nem győz, az a vesztes. Te is eldöntheted, hogy melyik táborhoz tartozol.


Amikor kiértékeltük a csapattal a tavalyi évünket, elmondhatom, rengeteg győzelem volt és rengetget tanultunk. De az idei évben az előző tanulságokból győzelmek lesznek és biztosan sokat fogunk tanulni is.

De a győztes sose adja fel, aki feladja sosem lesz győztes.


Egy pszichológus kutató szerint az emberek 2 %-a gondolkozik, 3%-a azt hiszi hogy gondolkozik, és 95%-a inkább meghal csak hogy ne kelljen gondolkozni. Mi a különbség a 2% között aki gondolkozik és a 95% között aki azt hiszi hogy gondolkozik?

 

A megcsinálás.


Itt most mindannyian az 5%-ban vagyunk, de egy év múlva, hogy azt tudd mondani, hogy megcsináltam, vagy legalábbis, hogy sokkal közelebb vagyok ahhoz, mint amikor elkezdtem, mi tartozunk a 2%-ba.


+1 Mindennap legyél egy picit jobb, mint tegnap voltál.


Nem a tökéletességre koncentrálunk, csak haladjunk, picit mindig jobbak legyünk.


Gondoljátok meg, egy olimpiai bajnok sem egy héttel a verseny előtt kezdi el a felkészülést, hanem hosszú éveken át edzi magát mentálisan és fizikálisan.


Ahogy Henry Ford - a gondolkodás a legnehezebb dolog, éppen ezért csinálják kevesen. Amit az elméddel ki tudsz gondolni, és hinni benne, azt meg is tudod valósítani. Azon gondolkodunk, mi az, amire vágysz. Itt van Donald Trumph, amikor megismertem őt, még csak egy sikeres üzletember volt, nem elnök, de amikor eldöntöttem, hogy kiadom a könyvét, a célom az volt, hogy egy olyan nagyvállalkozó gondolatait tudjam elhozni magyar nyelven, akitől lehet tanulni. „Gondolkodj nagyban!"


Tudod szoktam mondani, hogy célozd meg a holdat, legrosszabb esetben is a csillagok között landolsz.

LEGJOBB ÜZLETI ÉVED KIHÍVÁS

Hogyan tudod kialakítani a vállalkozói és magánéleti egyensúlyt?
Tudod, ahol a céljaid is megvalósulnak és nem égsz ki közben...

  Miért érdemes ott lenned az online mesterkurzuson? 


 • Hatékonyság és vállalkozói időbeosztási tippek, hogy ne vessz el az operatív feladatokban és tudj delegálni.

 • Átfogó üzleti évtervezés a lépésről lépésre megvalósításhoz. Bepillantás a kulisszák mögé, ahogy Pongor Juhász Attila és csapata célokat tűz ki.

 • Személyreszabott segítség tőlem a fél nap során és egy kérdezz-felelek lehetőség, hogyan ültesd át a saját vállalkozásodba a számodra legjobb stratégiákat.

 • Tisztán fogod látni a pontos, 2020-as legfőbb üzleti célod, ami nem csak megadja a vállalkozói és magánéleti egyensúlyt, hanem végig motiválni fog, hogy legyőzd végre a halogatást.
Exkluzív Black Friday és PJA Télapó kedvezménnyel most 19.990 Ft + ÁFA helyett INGYENESEN tudsz jelentkezni!
 • Ha úgy érzed, UNOD MÁR a fogadalmakat és nem jön össze a megvalósítás
 • Ha úgy érzed jobban fejlődhetne a vállalkozásod, mint eddig
 • Ha úgy érzed, hogy megrekedtél és személyes segítséget kérsz
 • Ha úgy érzed megterveznéd végre a 2020-as sikeres évedet...

Akkor ez a 4 órás program segíteni fog neked! Foglald le a helyed egy regisztrációval 3 másodperc alatt! Egy kitölthető munkafüzet is vár Téged!


BÓNUSZ1990 Ft értékű "Miért nem gazdag minden vállalkozó?" c könyvem megkapod az online mesterkurzus végén! Érdemes végig maradni! 🙂

 NE FELEDD!

December 3.-tól megnyílnak hivatalosan is a kapuk a
XII. Üzleti Évindító Célkitűző Edzőtáborra,
ahova már 302 jegy előrendelésben elfogyott.
Idén először, újdonságokat fog hozni és teljesen üzleties és vállalkozókra szabott lesz.

Ha tetszett ez a blogbejegyzés, oszd meg ismerőseiddel, ha kérdésed van, akkor pedig írd ide hozzászólásban.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

A szerzőről

Pongor-Juhász Attila

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.


Kulcsszavak


Tanulj - Szórakozz - Profitálj

Online tematikus tudástár kisvállalkozóknak. Tanuld magad sikeres vállalkozóvá! Bevételnövelő technikák, időt felszabadító tréningek. Egyszerűen, érthetően, vállalkozói nyelven.

>