2019-09-06

7 produktivitás applikáció, hogy több szabadidőd és pénzed legyen.

Vállalkozásfejlesztés

1  hozzászólás

Sokan félnek az új dolgoktól, főleg az új technikai eszközöktől. Jajj, már megint valami új dolog, amit meg kell tanulnom… De nézd a pozitív oldalát. Mi van, ha ezzel hatékonyabb leszel? Mi van, ha jobban tudod szervezni az idődet?

Sok kicsi sokra megy. Ha mindenhol csak perceket tudsz megspórolni, az összeadódik, és akár napok is felszabadulhatnak a számodra. Mit csinálnál, ha hirtelen lenne két vagy még több teljes szabadnapod? Mire fordítanád?

Tudod miért imádok új alkalmazásokat kipróbálni? Azért, mert azt látom, hogy ezzel időt, pénzt és energiát spórolok meg magamnak és a munkatársaimnak is. Azt mutatom meg, mik azok, amik nekem segítenek nap mint nap.

Mi köze van a gyalogló embernek és a repülőgépnek a te vállalkozásod hatékonyabb működtetéséhez?

More...

Mosolygós napot neked, Pongor-Juhász Attila vagyok, ez pedig az Imádok Vállalkozni Blog egy tényleg nagyon különleges kiadása.

Itt van mellettem egy fantasztikus Cessna kismotoros repülőgép, ez a 20. század egyik csodája. De ha visszagondolsz több ezer évre, az ember amikor el akart jutni valahova, akkor elindult gyalog, aztán lóra szállt, amikor már terhet is akart magával vinni – nagyobb csomagokat vagy árut, akkor lovaskocsival ment, aztán jött egy kicsit később a gőzhajó, a gőzmozdony, vagy éppen a vitorláshajó.

Ezek után pedig jöttek a különféle egyéb technikai csodák. Repülőgép, sugárhajtású gépek, űrhajó és a többi. Nem is akarom mindet felsorolni.

Hogy jön ez össze a te vállalkozásod fejlesztésével?

Többféle módon tudod hatékonyan működtetni a vállalkozásodat. Én arra akarom felhívni a figyelmedet, és megosztom veled azokat az applikációkat, eszközöket, amelyeket mi használunk a vállalkozás működtetésében, hogy ne csak gyalogoljunk, azaz a legalapvetőbb módon tudjunk eljutni, hanem hatástöbbszörözőket tudjunk igénybe venni, akár mint a repülőgép, a valamikori gyalogló emberhez képest.

Evernote

Az egyik nagyon-nagyon kedves applikációm, amit szinte mindennap használok, ez egy Evernote nevezetű applikáció. Letölthető az AppStore-ból, de be lehet jelentkezni a felületre egyszerűen az evernote.com honalapjáról.

Amiért imádom, mert ez lényegében a digitális agyam. Amit az evernote-ban jegyzetelek, - most már több mint 10 éve -, az az összes ötletem, az mind ide kerül. Amikor egy terméket fejlesztünk, akkor az ahhoz szükséges összes lépést, kampánytervezést, de akár, amikor egy meetinget tartok, annak a jegyzőkönyvét is ide vésem be. Számtalan helyen tudom használni, és ami nekem a legfontosabb, hogy bárhonnan el tudom érni: a Mac gépemen, az iPhone telefonomon, az iPad-emen, bármilyen felhő alapú rendszerből lehívható. Zseniális technika.

SLACK

A másik, amit ajánlok neked és a cégnél mi nagyon-nagyon kedveljük, az a Slack nevű szoftver. A slack-et elsősorban a belső kommunikációra használjuk. A munkánk során renegeteg e-mailt kapunk és nem tudjuk, hogy melyik a fontos. Amikor a céges belső kommunikációt kezeljük, akkor a sclacket használjuk, mert ez adja nekünk célzottan, akár projekthez, programhoz vagy akár munkatárshoz kötődően a kommunikációs gyorsaságot.

DROPBOX

Az adataink, dokumentumaink tárolására a dropbox-ot használjuk, ami egy felhő alapú tároló rendszer, amely szintén elérhető különböző típusú számítógépekről, telefonokról, akár online üzemmódban azonnal vagy letöltve későbbi felhasználásra. Előnye, hogy jól rendszerezve, strukturáltan tudod elhelyezni, majd utolérni a dokumentációkat. Pl. egy tavalyi kampányunk összes tematikáját, vagy egy korábbi évindító célkitűző edzőtábor forgatókönyvét, vagy nyomtatandót egy elit coachinghoz. Számtalan dologra tudjuk használni, de akár pl. a jogi adatbázisunk, HR adatbázisunk is ott található.

SALESAUTOPILOT

A SalesAutopilot-ot használjuk – ami leánykori nevén MailMaster – egyrészt a vevőadatbázisunk kezelésére, másrészt pedig az e-mail kiküldésünk működtetésére. Ez a szoftver az online értékesítő kisvállalatok cégautomatizálási szoftvere, amivel a vásárlási- és háttérfolyamatokat automatizálják, megnövelve az online árbevételüket. Nagyon szeretjük, használjuk és csak ajánlani tudjuk.

REVOLUT

Most kezdtük el alkalmazni a Revolute alkalmazást, ami egy internet alapú bankrendszer, amihez egy kártyát tudsz rendelni, könnyen működik, és igazából banki középárfolyamon tudsz külföldön fizetni. Nem megyek bele a részletekbe, én nagyon szeretem és használjuk is.

TRANSFERWISE

Nagyon sokat utalunk külföldre, főleg jogdíjakat és a különféle Mastermind programjaim költségét, ahhoz pedig a Transferwise-ot használjuk. Az is egy sokkal kedvezőbb árfolyamot tud biztosítani költséggel, mint az összes magyar banki rendszer.

MONDAY

Amit a legjobban szeretünk az pedig a Monday nevezetű szoftver. Hogy mire jó a Monday? Ez lényegében a projektmenedzsment rendszerünk. Nagyon komoly, szerteágazó dolgokat hajtunk végre és projektprogramokhoz, projektekhez, akár emberekhez tudunk feladatokat kitűzni, különféle mellékleteket feltölteni. Visszakereshetők egy adott feladathoz köthető összes megjegyzés, kapcsolódó anyagok, de akár személyenként is leszűrhető, mik az aktuális határidőre elvégzendő tevékenységek. Ez az ami megkönnyíti a mindennapjainkat.

Nos, ezek azok a hatástöbbszörözők, szoftverek, applikációk, amiket használunk. Odafigyelünk arra is, hogy a kollegák számítógépei a leggyorsabbak legyenek, a feladatukhoz szükséges szoftverek és a telefonok is a leghatékonyabban tudják segíteni a munkavégzést.

Ne feledd, gyalog is el lehet jutni valahova, de repülőgéppel sokkal gyorsabb. Na ezért használjuk mi is ezeket a szoftvereket, applikációkat, amiket referenciaként használjunk és ajánljuk.

Vizsgáld meg, melyiket tudod és akarod bevezetni a vállalkozásodba.

Ha tetszett, akkor küldd tovább ezt a blokkot, tanító videót, hamarosan folytatjuk.

Letöltés és meghallgatás

Ha szeretnéd a blogot nyomtatott formában (.pdf) olvasni, vagy csak a hangfájlt meghallgatni, alábbi elérhetőségeken megteheted.

Hallgass minket
 Podcast 
Elolvasom inkább
PDF fájlt kérek

>> Kattints ide és töltsd le a blogot .pdf formátumban


Írd meg kommentben, hogy tetszett a cikk, vagy azt is, ha maradtak benned kérdések a témával kapcsolatban.

Köszönöm, ha a bejegyzést megosztod vállalkozó ismerőseiddel.

Egyre figyelj még, most szeptember 23-át írd be a naptárodba, mert egy különleges webinárt tartok, ahol még többet tanítok meg arról, hogy fejlesztjük, működtetjük a vállalkozásunkat, és hogyan csináljuk a marketingünket, hogy igazán legendás élményt tudjunk nyújtani az ügyfeleinknek.

 • Két további hasznos cucc kimaradt:

  workflowy.com: bullet point alapú rendkívül egyszerű ingyenes szervező, minden mobil és desktop eszközre

  Bár nem ismerek senkit, aki egy apptól vált sikeressé, és nem is mindenkinek való, de egy próbát bárkinek megér az ÁlomCsapda és az Edd meg Békát megvalósító, de ennél sokkal többet rejtő simpleology.com

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  A szerzőről

  Pongor-Juhász Attila

  ​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.


  Kulcsszavak


  Tanulj - Szórakozz - Profitálj

  Online tematikus tudástár kisvállalkozóknak. Tanuld magad sikeres vállalkozóvá! Bevételnövelő technikák, időt felszabadító tréningek. Egyszerűen, érthetően, vállalkozói nyelven.

  >