2019-04-28

Az online tanulás 3 fontos előnye

Vállalkozói Észjárás

0  hozzászólás

Mikor az internet elkezdett elterjedni Magyarországon sokan sokfélét vizualizáltak, milyen változást hoz majd ez a mindennapi életbe.

Arra azonban senki sem gondolt, hogy giga-mega méretű könyvtárban, ahol a világ összes tudása fellelhető néhány ügyes keresőszó beütésével, a nagy többség nem a szebbé és jobbá válással, inkább a cicás videókkal múlatja az időt.

Félreértés ne essék, semmi bajom a macskákkal, sőt. De az internet…nos, mire is jó az internet tulajdonképpen?

Erről írok mai blogbejegyzésemben.

2008 óta járok személyesen 3-4-szer Amerikába évente képzésekre.

Egy ilyen program alkalmanként 1 millió forintba kerül, ebbe már benne van az összes költség, szállás, utazás, étkezés, és persze a kurzus ára.

Szép summa, de már rengetegszer írtam, mennyire megéri élőben ott lenni, és magamba szívni azt a semmihez sem hasonlítható pozitív energiát, ami az amerikai emberekből sugárzik…

…és persze maguk a kurzusok is nagyon ütősek.

Azonban koránt se hidd, hogy én csak és kizárólag ezen az évi 3-4 alkalmon szedem magamra a friss tudást.

Mint szenvedélyes önfejlesztő, gyakorlatilag folyamatosan tanulok.

 

Könyvekből 3-4-et is olvasok egyszerre, magyart, angol, franciát vegyesen.

Aztán ott vannak a hanganyagok, amiket régen még CD-n küldtek…mostmár Spotify-on vagy Soundcloud-ban, vagy letölthető mp3 fájlban bármikor magammal vihetem őket, így a dugókat, vagy akár a futás idejét is ki tudom használni.

Igen, ez amolyan hatástöbbszörözés.

És a favoritom:

Az online kurzusok!

Itt van például egy nem klasszikus eset, de ez volt a legutóbbi olyan élményem, amikor hálát adtam a fickónak, aki kitalálta az internetet.

Tavaly októberben láttam egy hirdetést, persze a Facebookon, hogy Bob Proctor októberben tart egy 2,5 napos paradigma váltó szemináriumot Los Angelesben.

Ott akartam lenni!!!

Csakhogy van egy kis problémám. Hogy bármennyire is lelkes vagyok nem tudok egyszerre 2 helyen lenni. Márpedig nekem abban az időben épp egy tréninget kellett tartanom itthon.

Épp fájó szívvel le akartam mondani a lehetőségről – hiszen nekem azért mégis a saját tanítványaim az elsők – amikor érkezett egy lehetőség, hogy online is tudom követni az előadást.

Azonnal megvettem a jegyet!

Igaz, hogy péntek, szombat éjszaka ment, nem lehetett felvenni, tehát ÉLŐben végig kellett ülnöm.

De mit nekem fáradtság, ha Bob Proctort hallgathatom élőben. Ráadásul a saját kanapémon ülve, egy tál pop corn-nal, kényelmesen…

Ja, és arról nem beszélve, hogy az egész 30.000 Ft-nyi dollárba került az 1 millió helyett.

Ez azért elgondolkoztató, nem?

Az online tanulás amúgy a terrortámadások idején kezdett el felfutni az USA-ban.

Akkor az internet még fele ilyen fejlett sem volt, de az emberek nem szívesen utaztak, és inkább bevállalták a kellemetlenséget, amit a lassú net okozott.

Aztán ráéreztek az ízére.

Most, hogy már nagyon gyors internet van, egyre nagyobb teret nyer, és szinte mindenki számára elérhető az online oktatás és tanulás lehetősége.

Nagyon sok ismerősöm csinált már dollár milliókat tagsági rendszerű programokból, online automatizált kurzusok, coaching programok, videósorozatok, workshopok és még sorolhatnám mi minden értékesítéséből.

Rengeteg új program és app készült, amivel gyakorlatilag tényleg csak egy laptopra és internertre van szükséged ahhoz, hogy:

  • megtanulj spanyolul egy argentin lánytól,
  • megtanulj python-ban programozni egy sráctól, aki épp gyakorlaton van a Szilikon völgyben,
  • megismerj egy új ívhegesztési módszert egy ausztrál autószerelőtől, vagy
  • megtanuld, hogyan tudsz hatékony marketing tölcsért építeni a szépipari vállalkozásodnak egy Szegeden élő digitális nomádtól.
  • Az internet tényleg házhoz hozza a világ összes szakértőjét, mint most mondjuk engem.

És a legtöbb kurzus rugalmas, így akkor tanulsz, amikor épp belefér az idődbe.

A kanapédon, vagy a kerted hintaágyán, a Balaton partján, vagy síelés után egy hangulatos dél-tiroli vendégház kandallója előtt.

És mindez sokkal, de sokkal olcsóbb szokott lenni, mintha élőben mennél el tanulni, nem beszélve arról, hogy nem esel ki a munkádból, és nem fognak vissza a csoporttársak, vagy nem ciki, ha kicsit több időre van szükséged ahhoz, hogy feldolgozd a hallottakat, hiszen a saját tempódban haladhatsz.

S hogy miért érdemes egyáltalán tanulni, ha a Google itt van és ráadásul a barátunk?

Azért, mert, ahhoz, hogy a Google-nek jó kérdéseket tudj feltenni, meg kell szerezned azokat a tudás és gondolkodásbeli alapokat, amik a jó kérdésekhez elengedhetetlenek.

Ahogy fentebb írtam, számos dollármilliomost ismerek közelről, és egy közös van bennük.  Folyamatosan dolgoznak nem csak a vállalkozásukon, de saját maguk fejlesztésén is.

Ezt pedig az esetek 70%-ban már online teszik.

Kényelem, rugalmasság, költséghatékonyság.

Ez a 3 kiemelkedő előnye az online tanulásnak, amit nálam évről évre egyre gyakrabban próbálhatsz ki, és ígérem, a jövőben elhozom neked azokat a még hatékonyabb technikákat, amiket az USA-ban már közel 1 évtizede használnak a sikeres vállalkozók.

Ha pedig ki akarod próbálni, hogyan válik be neked nem csak 1-1 anyag, de egy több részes online kurzus, gyere, és vegyél részt INGYENES 3+1 részes kisvállalati vevőszerző online mesterkurzusomon kockázatmentesen.

Ismerd meg a tudásanyagot, és az online tanulás nyújtotta kényelmet, rugalmasságot! Hidd el, imádni fogod!

Itt biztosíthatod a helyed!

Találkozzunk május 2-án az 1. résznél!

Ha pedig ismersz olyan vállalkozót, akinek hasznos lenne kényelmes, rugalmas és költséghatékony önfejlesztési módod megismernie, kérlek, oszd meg vele ezt a posztot, hogy ő is tudja, ma már ez is elérhető számára az interneten a remek cicás videók mellett…

 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

A szerzőről

Pongor-Juhász Attila

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.


Kulcsszavak


Tanulj - Szórakozz - Profitálj

Online tematikus tudástár kisvállalkozóknak. Tanuld magad sikeres vállalkozóvá! Bevételnövelő technikák, időt felszabadító tréningek. Egyszerűen, érthetően, vállalkozói nyelven.

>