3+1 könyv, amit mindenképp olvass el, ha önjáró vállalkozást akarsz

2019-es évem egyik célja, hogy minél több vállalkozóval ismertessem meg az önjáró vállalkozás építésének módszertanát.

Alapozásként megmutatom neked azt a 4 könyvet (az 5. márciusban jelenik meg), amit mindenképp olvass el, ha komolyan akarsz egy önjáró vállalkozást építeni.

 

Dan Sullivan: Akard amit Akarsz

Ez az egyik mentorom, könyve, akitől az önjáró vállalkozás építésének alapjait tanultam. Ez a pici könyv hatalmas sziklát gördített le a szívemről.

Gyerekkorom óta ambiciózus álmokat, célokat tűztem ki, de valamiért azt éreztem, hogy mindig szükséges megmagyaráznom, eladnom, miért is akarom őket.

Az a környezet, amiben felnőttem, az akarom szót egyfajta szitokszóként kezelte. Biztos ismered a mondást, hogy hol kell akarni. A szeretném szót kellett használnom, és évekig követtem is ezt a szabályt.

Sajnos Dan Sullivan szerint a szeretném szóban nincs elég teremtő erő a megvalósításhoz. Szerinte azok, akik akarnak, nem várnak másra, megteremtik maguknak a lehetőséget, hogy megvalósítsák az álmaikat. Nem vesznek el mástól lehetőséget, hanem megteremtik azt. Ehhez viszont valódi, égő vágy kell. Benned megvan? Olvasd el ezt a könyvet és ezt is megtudod!

Bob Burg, John David Mann: Az adakozó

Az adakozó egy fantasztikus gondolkodásmódot mutat be. Én először Zig Ziglar-től hallottam, hogy: minél több embernek adod meg, amit ő akar, annál több ember fogja megadni neked, amit te akarsz.

Adakozónak lenni egy életfilozófia. Adni, időt, törődést, szeretetet, nem csak pénzt. Ez van, akinek könnyebben, van, akinek nehezebben megy, de nagyon fontos.

Ez a könyv az adakozó gondolkodásmódot felhasználva 5 olyan sikertörvényt mutat be, amit a vállalkozói életedben felhasználva elérheted, hogy nem csak tartósan sikeres vállalkozó, de tartósan megelégedett, és boldog ember is légy.

Napoleon Hill: Gondolkodj és gazdagodj

Ez az egyik kedvenc könyvem. Már 14-szer olvastam végig, és 2009 óta minden év februárjában csinálok egy 30 napos kihívást, amikor 30 napon át újra olvasom a kitartásról szóló fejezetet.

Ez a kihívás segít év elején megerősíteni abban, hogy kitartással bármit meg tudok csinálni, másrészt ez a fejezet nagyon fontos a pénzzel való jó viszony kialakításához és megtartásához is.

Miért fontos? Mert ebben tanítja meg Naploeon Hill a pénztudatos gondolkodást. Ezt elsajátítva képes leszel felülírni azokat a rossz beidegződéseidet, amik már gyerekkorod óta benned lehetnek, és amik akadályoznak, hogy annyi pénzt keress, amennyit szeretnél.

Jack Warrillow: Az önjáró vállalkozás

Egy nagyon könnyen feldolgozható üzleti sztori, ami bármelyikünkről szólhatna, akik úgy kezdtük, hogy értünk valamihez, és szenvedéllyel belefogtuk, hogy vállalkozóként is ezt csináljuk.

Ebből a könyvből azt tanulhatod meg, hogyan fejleszd úgy a céged, hogy a megbízható és stabil működése ne csak és kizárólag azon múljon, te aznap bemész-e dolgozni vagy sem.  Ez az önjáró vállalkozás egyik alapja. Mindenképp olvasd el!

Osszuk meg a tudást!

Az elmúlt 10 évben közel 40 könyvet adtam ki. Mindet olvastam, és azért jelentettem meg magyarul, hogy te is használhasd a benne lévő ötleteket, gondolkodásmódot vállalkozásod fejlesztésére.

Ahhoz, hogy tovább lépjek a cégemmel, elengedhetetlen volt a gyakorlati taktikák és stratégiák elsajátításán túl új vállalkozói gondolkodás elsajátítása. Ezekből a könyvekből olyan amerikai mesterektől tanulhattam, akik eredményei példák számomra. Nem álmok, példák, amiket hamarosan én is megvalósítok.

Ha te is tovább akarsz lépni vállalkozásoddal, olvasd el a fent ajánlott könyveket!

Ha pedig te is szívesen fejleszted magad könyvekből, örömmel veszem, ha ajánlasz nekem címeket, amik rád voltak nagy hatással. Fejlődjünk együtt!

Jövő héten új írással jelentkezem az önjáró vállalkozás témában, addigis, ha érdekel a téma, tedd fel kérdéseid az imádok vállalkozni csoportban, vagy regisztrálj a februári Önjáró Vállalkozás Edzőtáborba! Itt egy szűk körű, 3,5 napos VIP eseményen dolgozzuk ki vállalkozásod személyre szabott önjáró tervrajzát.

Várlak!

Megosztás

About the Author

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.

>