március 26

Elmondtátok hol fáj – Hozzuk a megoldást!

Vevőszerző Marketing

0  hozzászólás

Amikor megterveztük A 2020-as Nagy Vállalkozói Felmérést, még nem tudtuk, milyen kihívásokkal teli, speciális időszak vár mindannyiunkra. Aztán jött a koronavírus, a szinte pillanatok alatt kialakuló válsághelyzet, ami mindent megváltoztatott. Mint minden vállalkozás, mi is mérlegeltük a folyamatban lévő és még csak tervezett projektjeinket, és igyekeztünk alkalmazkodni az új körülményekhez.

A célunk mindig, minden projektünkkel az, hogy segítsük a hazai vállalkozókat a vágyaik elérésében – így rájöttünk, hogy a Felmérés aktuálisabb, mint valaha! Elmondhattátok, mi jelenti a legnagyobb problémát most a vállalkozásotokban, vagyis azt, miben tudunk segíteni.

More...

Ahogy ígértem, megosztom az eredményt veletek is, láthatjátok, nem vagytok egyedül az elakadásaitokkal!

A számok érdekesek, de tudom, most konkrét megoldásokra van szükségetek inkább, így a leggyakrabban felmerülő problémák ellen hoztam néhány tippet is.

Több, mint 550 válasz érkezett, amiért végtelenül hálás vagyok!

Első körben aszerint szegmentáltuk a válaszokat, hogy vállalkozóktól érkeztek-e.

Sokan már abbahagyták a vállalkozást, vagy most tervezik csak beindítani a bizniszüket – esetleg önfejlesztő céllal követnek minket. Az ő válaszaik is hasznosak, mint látjátok, vannak jópáran, rengeteg információt kaptunk, hogy őket mivel tudjuk segíteni a későbbiekben.


A következő kérdés, amit feltettünk, hogy a felsorolt témák közül melyikben szeretnétek leginkább FEJLŐDNI?

Ez a későbbiekben lesz nagyon hasznos, ha az aktuális elakadás megoldódott, az igényeiteknek leginkább megfelelő témákban érkeznek majd a tanítások.

Egyértelműen a marketing és az értékesítés terén szeretnének leginkább fejlődni a vállalkozóink, ez állandó tendencia. Emellett egyre többen jönnek rá, mennyire fontos a vállalkozói észjárás, az attitűd elsajátítása, valamint a tudatos pénzkezelés.

 Mindig örömmel látom, ha felismeritek az egészség megőrzésének fontosságát: ez mindennek az alapja, hiszen, ha nem vagy egészséges és kiegyensúlyozott, hogy lehetnél hatékony a munkádban?


Tudom, hogy senki nem szeret hosszú kérdőívekre válaszolgatni, így mi is csak 5 percesre terveztük a Felmérést.

Egyetlen kérdés maradt, a legfontosabb:


Mi a jelenlegi legnagyobb kihívás a vállalkozásoddal kapcsolatban?


A vállalkozóktól kapott válaszok kulcsszavai alapján tematizáltuk a leggyakoribb elakadásokat, ezekre szeretnék megoldásokat ajánlani. Akár hatással van a bizniszedre a koronavírus, akár nincs, a piac, akárcsak az egész világ, teljesen átalakult.

Nézzük, hogyan tudsz megerősödve kijönni ebből a helyzetből:


1. Hogyan váltsak hirtelen O​​​​​​​​NLINE üzemmódba?


A COVID 19 fertőzés elkerülése érdekében már most is rengetegen otthon vannak, aki teheti, otthonról is dolgozik. Ehhez múlt héten összegyűjtöttük a kedvenc szoftvereinket, ha még nem olvastad, itt találod.

Keresd meg azt a felületet, amin a leghatékonyabban tudsz kommunikálni a TE célközönségeddel, legyen az a Facebook, a Skype, az email, a WhatsApp, bármi. Mindenképp jelezd feléjük minél hamarabb, hogy számíthatnak rád, továbbra is elérhető vagy.


2. Hogyan szerezhetek bevételt, ha a koronavírus miatt be kellett zárnom?


Létrehozhatsz – és ÉRTÉKESÍTHETSZ – hangoskönyvet vagy e-könyvet, online edzést, tanfolyamot, videót, és lehet, hogy ezzel nemcsak a koronavírust vészeled át, hanem tartósan bővíteni tudod a termékpiramisodat is!

Belekezdhetsz akár valami teljesen újba is! Keresd meg azokat a vágyakat, amiket valóra tudsz váltani, vagy a fájdalompontokat, a szükségeket, amiken segíteni tudsz! Egészen biztos vagyok benne, hogy tudsz hasznos, értékes dolgot adni az embereknek, csak légy kreatív!

Ne feledd, most az ADAKOZÓ ÉRTÉKESÍTÉS a legjobb megoldás!


3. Hogyan tartsam meg az ügyfeleimet/vevőimet?


A fent linkelt cikkben is említett Zoom programmal tarthatod a kapcsolatot nemcsak a szeretteiddel, hanem az ügyfeleiddel is, így helyettesítheted a személyes találkozót.

Ha még nem tetted meg, építs közösséget a vásárlóidból! Mindenki könnyebben viseli a bezártságot, ha kommunikálni tud közben másokkal, és felemelő lesz látni, ahogy segítik és támogatják egymást!

Tartsd fenn a figyelmüket! Adj nekik olyan értékes tartalmakat: készíthetsz videót, írhatsz blogcikket, megválaszolhatod a leggyakoribb kérdéseiket, oszthatsz meg – akár más forrásból – érdekességeket, csak tartsd a tudatukban a bizniszedet!


+1.  TIPP

Készülj a jövőre!

Már most alakítsd ki a legfőbb értékesítési és kampány terveidet teljesen, mielőtt újra normalizálódik a helyzet! Gondolj bele, vállalkozóként mekkora helyzeti előnyre tehetsz szert, amikor Te leszel az első, aki már felkészülten indul neki az új időszaknak, és tudatosan alakítja a vállalkozása működését.
Ehhez segítünk neked rengeteg inspirációval, legjobb üzleti könyveinkkel is, amelyek most kiemelt hangsúlyt élveznek számodra...


A válaszaitok alapján folyamatosan jelentkezünk majd olyan tanításokkal, tippekkel, amik segítenek most talpon maradni, sőt, győztesen kijönni a válsághelyzetből.


A blogposztok mellett a többi felületünkön is folyamatosan számíthattok ránk:

1. A Facebook oldalamon minden délelőtt jelentkezem egy párperces kis inspirációval, egy személyes hangfelvétellel

2. Ugyanitt keddenként 15 órakor csatlakozhatsz élő bejelentkezésemhez, ahová hozhatod az aktuális kérdéseidet, elakadásaidat is

3. Zajlik a 30 napos Kitartás Kihívás, ahol Napoleon Hill Gondolkodj és Gazdagodj könyvének Kitartás fejezetét olvassuk közösen

4. Ha pedig még nem tetted meg, csatlakozz az Imádok Vállalkozni Facebook közösséghez, ahol egymást is tudjátok segíteni!


+1. Ha pedig a home office közben Neked is több időd jut az önfejlesztésre, ahogy nekünk is, akkor nézz körül a Webshopunkban, válogass üzleti és önismereti könyveink közül! Maximálisan odafigyelünk a biztonságos szállításra, így semmi akadálya, hogy új ötleteket gyűjts a folytatáshoz!

Ha tetszett ez a blogbejegyzés, oszd meg ismerőseiddel, ha kérdésed van, akkor pedig írd ide hozzászólásban!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

A szerzőről:

Pongor-Juhász Attila

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.

Tanulj - Szórakozz - Profitálj

Online tematikus tudástár kisvállalkozóknak. Tanuld magad sikeres vállalkozóvá! Bevételnövelő technikák, időt felszabadító tréningek. Egyszerűen, érthetően, vállalkozói nyelven.

>