2015-09-12

Első termékem “megvalósítója”

Célkitűzés és Megvalósítás, Vállalkozásfejlesztés

0  hozzászólás

Gépésztechnikusként végzett, de sosem töltött el időt a szakmában. Első munkahelyén grafikusként dolgozott, majd létrehozta a saját vállalkozását.

Olvass tovább, kiváncsi vagyok a véleményedre! ↓

Ennek első néhány évében grafikai tervezésekkel foglalkozott, majd 2000-ben a párjával alakította meg azt a kreatív stúdiót, amelyben mindmáig 10 munkatárssal dolgozik. 2007-ben kezdett a reklámvideók készítésére fókuszálni, így a vállalkozása az ügyfeleinek “a videóval támogatott ügyfélszolgálatok” létrehozásában segít.

Azért lett vállalkozó, mert a maga ura szeretett volna lenni, mert így azt csinálhatja, és olyan ritmusban, ahogy szeretné. Ám tény, hogyha valaki komolyan gondolja a vállalkozást, akkor egy nap 24 óra + alvás.

Inspirációt a baráti kapcsolataiból, valamint a szakmai könyvekből merít, amelyekből minden héten elolvas egyet. Mindezek mellett minden negyedévben egy hosszú hétvégét külföldön, illetve egy európai nagyvárosban tölt. Ezek során rendkívül sokat lehet tanulni a külföldi emberektől, hiszen például a tervezettségük nagyon tiszteletreméltó.

Ügyfelei többsége szakmailag topon van, ám a saját megoldásaival már nem tud továbbmenni (“senki nem tudja magát megműteni”). A megkeresést követően olyan technikákat vagy tippeket mutat nekik, amivel át sikerül lökni őket a platón. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az eredményeket nem a szuper ötletek, hanem a vallásos rendszeresség hozza!
A vállalkozását ezért imádja csinálni. Ma már az inspirálja, hogy az ügyfeleit sikerre tudja vezetni, és a jó vezetőkből még jobbat képes csinálni…

A sikertitkának a háttérben lévő csapatát tartja, illetve az állandó tanulást – nagyságrendileg egy kocsi árát költi éves szinten önfejlesztésre.

A legjobb dolog a videós vonalra való áttérés volt eddigi pályafutása során. Ezzel tudja a legnagyobb hatástöbbszörözést csinálni: nagyon látványos eredményeket, nagyon rövid idő alatt képes ezáltal elérni.

A három legfontosabb vállalkozói készség:
(1) felelősség- és kockázatvállalás – és ezen belül, hogy higgyünk a folyamatban: “A végén minden jó lesz; és ha most nem jó, akkor ez még nem a vége”
(2) A kitartás és az önfegyelem. Ha valami nem működik, az nem az erőforrás hiányán múlik, hanem hogy nem vagyunk 100%-osak.
(3) A fókuszáltság és a hit. Bízzunk a saját megérzéseinkben.

A legfontosabb tanács, amelyet az utókornak hagyna az: “Túl rövid az élet ahhoz, hogy másét éljük”

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

A szerzőről

Pongor-Juhász Attila

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.


Kulcsszavak

imádok vállalkozni, Imádok Vállalkozni Blog, PJA, Pongor-Juhász Attila


Veled is előfordult már, hogy imádod a bizniszed, de utálod ahogyan csinálod?

Van-e heti kevesebb mint 30 perced, hogy VÁLTOZTASS?

>