2020-03-27

Hogyan képezz tartalékot, és őrizd meg mégis az adakozó attitűdöt?

Vállalkozói Észjárás

0  hozzászólás

Mi, a Pongor Publishingnél az Amerikából hozott Szív Alapú Marketing stratégiáit használjuk, ezt tanítom Nektek is. Ennek elengedhetetlen alapja az adakozó-attitűd elsajátítása.

Hogy hogyan adakozhatnál a koronavírus okozta válsághelyzetben? A 10 százaléknyi adakozó tartalékodból. Ha még nem voltál egyetlen Biznisz Matek tanításomon sem, akkor most biztos rengeteg kérdés merült fel benned. Gyere, segítek!

More...

Mindennek az alapja a tartalékképzés. Magánemberként is, de vállalkozóként főleg lennie kell 3-6 hónapnyi tőketartalékodnak. A legjobb üzleti terv, a legjobban működő marketingstratégia mellett is adódhatnak olyan külső körülmények, amik szükségessé teszik. Lásd a jelenlegi helyzetet.

Az adakozás – bár fontos, hogy önzetlenül tedd –, bizonyítottan hatástöbbszöröző eszköz. Hidd el, hogy minden jót, amit adtál, visszakapsz egyszer, és ez az üzleti életre hatványozottan igaz! A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy mindenki lehetőségeihez mérten támogassa, segítse egymást. Ez egy olyan „befektetés”, ami boldogabbá tesz Téged és a körülötted élőket is.

Hogyan alakíthatod ki a 10% adakozó alap szokását?


1. Kövesd nyomon a pénzügyeidet!

Triviálisan hangzik, mégsem csinálják elegen. Nem kell sokat invesztálnod bele, az is elég, ha egy egyszerű táblázatba felvezeted MINDEN fix kiadásodat, és MINDEN fix bevételedet. Ha eddig nem foglalkoztál vele, talán meglepetésként ér majd a különbözet.

2. Építsd be a pénzügyi tervedbe a tartalékot!

Ha kész a fenti táblázat, a Kiadás oldalra vezesd fel azt a tartalékot is, amit minden hónapban szeretnél félretenni. Tudatosítsd, hogy az nem „maradék pénz”, ami elszórható, hanem állandó helye van a költségvetésedben.

3. Kezdheted kicsiben is!

Ha a bevétel-kiadás különbözete alapján úgy gondolod, nem fog menni, kezdd egészen kicsiben! Az adott napra szánt összegből megmaradt minden forint az első tartalékaid alapját képezik!  Azt mondják, a bevételed 10%-át szükséges minden hónapban félretenni, ez lesz az „adakozó alap” – ha nem megy, először tegyél félre csak 1%-ot!

4. TEDD SZOKÁSODDÁ!

Ahogy a videóban is mondtam: akkor a legkönnyebb kialakítani ezt a szokást, amikor úgy érzed, nincs rá lehetőséged. A hirtelen jött nagy bevételből nem esik majd jól elvenni, tedd az életed részévé a tartalékolást és az adakozást már akkor, amikor még csak piciben tudod csinálni!


Remélem, hasznosnak találtad, ígérem, rendszeresen jelentkezünk majd új videókkal, új tippekkel.

Addig is, közösségi felületeinken is követhetsz minket további hasznos tartalmakért:

1. Ha még nem vagy tagja az #Imádok Vállalkozni Facebook csoportunknak, csatlakozz most! Csodálatos, támogató közösség, rengeteg pozitív szokást, gyakorlatot sajátítunk el együtt.

2. A saját Facebook oldalamon minden délelőtt jelentkezem egy párperces kis inspirációval, egy személyes hangfelvétellel

3. Iratkozz fel a BizniszFlix értesítőre! Semmiképp se maradj le erről a lehetőségről, mert ezt a hatalmas, online vállalkozói tudástárat csak évente egyszer fogjuk megnyitni az új jelentkezők felé!

A LEGFONTOSABB PEDIG...

2020 május 25.-én egy izgalmas esemény készül,

BizniszFlix Maraton,

szakértői interjúkkal, a leghasznosabb tanításokkal, és sok-sok meglepetéssel!


Írd meg kommentben, hogy tetszett a cikk, vagy azt is, ha maradtak benned kérdések a témával kapcsolatban.

Köszönöm, ha a bejegyzést megosztod vállalkozó ismerőseiddel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

A szerzőről

Pongor-Juhász Attila

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.


Kulcsszavak


Tanulj - Szórakozz - Profitálj

Online tematikus tudástár kisvállalkozóknak. Tanuld magad sikeres vállalkozóvá! Bevételnövelő technikák, időt felszabadító tréningek. Egyszerűen, érthetően, vállalkozói nyelven.

>