Hogyan motiváld a munkatársakat?

Nézz végig a csapatomon. A kép a IV. Marketing Akadémián készült. Mindenki a helyén volt, tudta a dolgát, egymást, engem, titeket segítve tolták végig a 3,5 napot, az előkészületekről nem is beszélve.

Sokan megkérdezik tőlem, hogy hol találok ilyen motivált munkatársakat? Mi a titkom? Mitől működik ilyen jól a csapat? Egyáltalán hol találom meg a megfelelő embereket?

Jogos a kérdés, hiszen egy jól működő csapat, az egyik legnagyobb érték a vállalkozásodban.

More...

Mik a legfontosabb dolgok egy csapat létrehozásában?

Először is nagyon fontos, hogy a munkatársaim értsék a küldetésünket, és ehhez mérten segítsenek a közös célokat elérni. Ismerjenek meg, lássák kivel fognak együtt dolgozni. Értsék a küldetésem, mi a célom, miért kelek fel nap mint nap.

Ezt világosan és érthetően kell megfogalmaznod, hogy akit találsz, tényleg úgy érezze, hogy a Te szekeredet akarja tolni.

De nemcsak a szakmai képességek számítanak, habár a hozzáértés és tapasztalat is nagy érték.

Legalább olyan fontos a leendő munkatársad hozzáállása, személyisége. Fontos, hogy olyan embert válassz, aki értékeiben sokkal közelebb áll, jobban passzol a csapatéhoz. Hiszen ők fognak a legtöbb időt együtt tölteni.

Iszonyú sok idő és energia egy munkatárs kiválasztása, betanítása, ha nem jól csinálod, mindent kezdhetsz elölről.

Határozd meg, mik azok a tulajdonságok, amik a te csapatodban a legfontosabbak!

Nálunk ilyen például a fejlődés iránti vágy, az elkötelezettség és az eredményorientáltság. Azt is meghatározhatod, mik azok amiket mindenképpen elkerülnél.

Fontos, hogy az embereid azt csinálják, amiben tényleg a legjobbak, amikben örömüket lelik. Ha ráerőltetsz valakire olyan feladatot amit utál, hamar frusztrált lesz, az pedig se neki, se neked nem jó.

Segítsd őket a fejlődésben!

Ne várj el tőlük olyasmit, amire nem képesek. Ebben segítségedre lesz a vezetői csapatod, hiszen ők ismerik a munkatársaidat a legjobban.

És igen, a vezetői csapatod legalább olyan fontos, hogy a meghatározó területek élén is a megfelelő emberek álljanak. Ők azok, akik akkor is a kezükben tartják a dolgokat, amikor Te szabadságon vagy vagy éppen más elfoglaltságod van.

Jutalmazási rendszer – mindig legyen olyan személyre szabott célfeladata mindenkinek, amivel ő elszámoltatható, jó teljesítés esetén pedig jutalmazható. Nálunk például létezik egy win-win szerződés, ahol a munkavállaló is vállal valamit és cserébe a munkaadó is. Teljesülés esetén mindenki jól jár, nyertes-nyertes szituáció.

Ezek a lépések mind segítettek, hogy nagyszerű csapatom legyen.

Egyik legutóbb csatlakozott kollégámtól, Anitától kaptam az alábbi levelet a rendezvény után, aki először vett részt ezen a rendezvényen, érdemes elolvasni az ő szűrűjén keresztüli gondolatait a csapatról, a rendezvényről:

Brutál őszintén a Marketing Akadémiáról

Bábikné Gyovai Anita vagyok, a Pongor Publishing marketinges csapatának tagja, aki az idei IV. Marketing Akadémián a "stage asszisztens" feladatot láttam el.

Hogy miért osztom meg őszintén a tapasztalataimat? Nekem ez volt az első Marketing Akadémiám. Az előkészületek során rengeteg posztot írtam, régi képeket és videókat szerkesztettem és így volt egyfajta elképzelésem, milyen lehet, illetve lesz ez az esemény.

DE amit ott átéltem a 3 és fél nap alatt köszönő viszonyban sincs azzal az élménnyel, amit úgymond elképzeltem. Bevallom, utólag visszaolvasva a posztjaimat, hát egyáltalán nem sikerült átadni azt az élményt, érzést amit ott valójában megtapasztalhattak a vállalkozók.

A program felépítése alapján rengeteg tanítás hangzott el, hogyan lesz több szabadidőd, hogyan lesz több pénzed, és hogyan őrizd meg a golyóálló önbizalmad… de mégis nem ez volt a legfontosabb, Hanem maga az az ÁTALAKULÁS, amin keresztülmész a három nap alatt. Ahogy napról napra lebontod az ellenállásod, felismered a félelmeidet, a paradigmáidat… és rájössz, hogy valójában mit akarsz…

Eleinte furcsának tűnhetnek a nem szokványos show elemek, a hangos zene, az ugri-bugri. Amikor először láttam a korábbi videón ezt a „hangulatot” azt gondoltam, hogy ezek őrültek, és mit keresnék én egy ilyen helyen, de most hogy itt voltam, megtapasztaltam, teljesen máshogy látom. Ki nem hagynám, és alig várom a következőt. Ezt az élményt egyszerűen nem adja át fénykép vagy videó… egyszerűen ott kell lenni és átélni ezt a megemelkedett energiaszintet.

Lehet, hogy egyáltalán nem leszel vevő rá, de ahogy haladunk az időben és sikerül belelazulnod, akkor tudod igazán átélni ehhez a közösséghez tartozás élményét és már nem esik nehezedre „imádok vállalkozni pacsit” adni a társaidnak.

Csakhogy értsétek: ma csapattag vagyok, de 4 évvel ezelőtt léptem ki egy multitól, hogy saját lábra álljak, hogy azzal foglalkozzak, amit igazán szeretek, hogy a kreativitásomat bocsássam árúba. Weboldalakat készítettem, de – mióta Attilától tanulok, most már tudom – nem mertem elkérni az árát. Nem bíztam magamban, nem hittem el, hogy többet is kifizetnének érte a vevők, nem ismertem eléggé az avatárjaimat, nem építettem listát és a vevőszerző lehetőségeimnek a 10%-át sem használtam ki. Munkám sok volt, de nem jöttek a bevételek és a padlóra kerültem. Egyedül éreztem magam és nem tudtam hogyan lépjek tovább. Vettem sok oktatóanyagot, főként online tudást, és hihetetlen sokat tanultam, de az igazi áttörést nem értem el. Elegem lett a pénztelenségből minden frusztrációjával együtt, és nem azt láttam megoldásnak, hogy folyton a férjemtől kérjek pénzt. Úgy éreztem ennél sokkal többet érek!

Úgy döntöttem állást keresek és újra alkalmazott leszek, kiszámítható bevétellel. Nemcsak egy állást kerestem, hanem AZT a munkahelyet, ahol a tudásommal, tapasztalatommal, személyiségemmel a lehető legtöbbet tudom adni. Tudtam, hogy van egy hely, ahol éppen én hiányzom.

Ekkor jött szembe a FB-on egy „Marketing megvalósító” álláshirdetés. A Pongor Publishing név ismerősen csengett, hiszen rajta volt azon a listámon, amin azt gyűjtöttem kitől szeretnék tanulni. Úgy éreztem, sőt egyszerűen tudtam, hogy ezt az állást nekem írták ki… Több körös kiválasztás, házi feladatok, személyiség tesztek, interjúk után végül csatlakoztam a PP csapatához.

Ezt csak azért osztottam meg, hogyha valaki, én biztosan megértem a félelmeiteket, a hezitálást, a gondjaitokat, hiszen nagyon sok fázison már én is átestem. Na de kanyarodjunk csak vissza az Akadémiára.

Minden évben van egy amerikai vendég előadó, aki valami olyan új szemléletet, gondolkodásmódot vagy épp lehetőséget oszt meg, ami vagy nem ismert még a magyar vállalkozók számára, vagy egyszerűen olyan inspiráló, ami elindít benned egy változást.

Az idei vendég Mark Timm volt, aki nemcsak arról a stratégiáról mesélt, ami az üzletből való kilépéssel, eladással kapcsolatos, de olyan alapvető üzleti igazságokat osztott meg, amik igazán elgondolkodtatóak voltak. Mark gyerekei is színpadra álltak és arról meséltek milyen egy vállalkozó gyermekének lenni, mit profitáltak belőle és milyen megoldások segítették abban, hogyan szabadítsanak fel több időt, hogy az üzlet és a családi egyensúly fennmaradhasson. A több megható pillanatok egyike bizonyára ez volt.

Nagyon érdekes egyben inspiráló volt az a panel-beszélgetés, ahol hat tanítvány mesélt a legnagyobb kihívásaikról, a buktatókról, az útról ahogyan eljutottak a legnagyobb sikereikhez. Ezek a sikerpéldák azért olyan inspirálóak, mert őszintén elmesélték honnan indultak és milyen kihívásokkal néztek szembe. Az ember sok helyen magára ismer, főleg amikor a félelmeivel szembesül…

Miért nem merek meglépni valamit?

Mitől félek?

Mi kellene ahhoz, hogy meg merjek hozni egy döntést?

Miért halogatok és miért nem hiszek magamban?

Amit végig éreztem, az a közösség ereje. Voltak olyan tanítványok, akik már negyedik alkalommal voltak itt, de voltak újoncok is. Jó volt látni, hogy a régi motorosok milyen szívesen osztják meg a tapasztalataikat és egymást segítve új barátságok, kapcsolatok szövődnek, problémák oldódnak meg.

A rendezvény alatt természetesen nemcsak egymásra számíthattak a résztvevők, hiszen 4 mentor várta a vállalkozók kérdéseit, és adtak eligazítást, ötletet a továbblépéshez. Kérdezni tudni kell. A jó kérdésekre jó válaszok érkeztek. A mentorok egész nap elérhetőek voltak, így rengeteg problémát sikerült megoldani, vagy legalább egy ajtót nyitni a lehetséges megoldás felé. Az esti lézer coachingon pedig a kiválasztottak kaptak még több segítséget.

Néhányan úgy jöttek az Akadémiára, hogy még nem vállalkozók és még nem is tudják pontosan, hogy mit akarnak. De abban biztos vagyok, hogy itt megkapták azokat a tanításokat, felismeréseket, ötleteket, vagy akár csak egyetlenegy mondatot, lelkesedést, amire szükségük van, ami továbblendíti őket.

Minden nap után van egy blokk, ahol meg lehet osztani egymással az AHA élményeket, azokat a felismeréseket, útravalókat amiket hazaviszel, amivel több vagy. Hihetetlen jó volt hallani azt a sok-sok felszólalást, hogy mennyi mindent tud adni egy-egy ilyen három nap a résztvevőknek.

Egy önismereti felismerést, egy követendő példát, egy lehetséges utat, a hitet abban, hogy képes vagyok rá, hogyha másoknak sikerült nekem is fog…, egy új kapcsolatot, egy új szemléletet, egy indító energialöketet, egy legendás élményt, bizalmat, egy rendszert, egy közösséget, egy imádok vállalkozni életérzést

Bizonyára mindenkinek mást. Volt aki ott helyben nem, de az „Imádok Vállalkozni” csoportunkban megosztotta az érzéseit vagy tapasztalatait, ami higgyétek el, hihetetlen jó visszajelzés ez számunkra, amit hálásan köszönünk!

Ismerve a történetemet, valaki megkérdezte tőlem, hogy most hogy ennyi mindent tanultál, nem gondoltad meg magad, hogy mégis újra vállalkozó legyél?

Igen, az jutott eszembe, hogyha akkor, 4 éve benevezek a Marketing Akadémiára, és teszem azt belépek a Marketing megvalósító Klubba, ahol a mentorok fogják a kezem és segítenek, és nem hagyják, hogy megálljak az úton, mára már én is egy lennék a megannyi sikertörténet közül.

De tudjátok, mit mondok?

Nem gondoltam meg magam. Mert hihetetlen jó érzés a Pongor Publishing csapatában dolgozni és segíteni egymást, segíteni titeket. Utat mutatni nektek, hogy ne kövessétek el azokat a hibákat, amit mi, hogy hamarabb elérjétek a célotokat.

Hihetetlen büszke vagyok, hogy a PP csapat tagja lehetek és megtiszteltetés, hogy mindent amit tudok, amire képes vagyok, azt e nemes cél érdekében tehetem. Valójában vállalkozó vagyok, hiszen minden nap arra vállalkozom, hogy a legjobbat nyújtsam, hogy a munkámmal végső soron titeket szolgáljalak kedves vállalkozók. Hiszen a szolgálat mindig megelőzi az értékesítést.

Köszönjük azt a bizalmat és szeretetet, visszajelzést amit kapunk tőletek. Higgyétek el, ez nagyon sokat jelent nekünk, hisz minket is lelkesít és megerősít egy-egy pozitív visszacsatolás, hisz mi is elfáradunk és néha csalódottak vagyunk.

Bármi is történik, egy közös pont mindig van, hiszen mind „Imádunk vállalkozni!


Írd meg kommentben, hogy tetszett a cikk, vagy azt is, ha maradtak benned kérdések a témával kapcsolatban.

Köszönöm, ha a bejegyzést megosztod vállalkozó ismerőseiddel.

Ha vannak gondjaid az idővel, leginkább annak helyes beosztásával, vagy nem tudod hogyan szabadulj meg a folyamatosan gyötrő nyomástól amit a rengeteg feladat és stressz okoz nap mint nap? >> Gyere és csatlakozz a 30 napos időgazdálkodási kihívásunkhoz!

Megosztás

About the Author

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.

  • Orsi szerint:

    Csodajó volt olvasás közben újra átélni ezt a 3 napot! 🙂 Köszi érte, és a 3 napért is 😉

  • >