Hogyan szerezd meg az eredményes vállalkozáshoz elengedhetetlen alaptudásod?

Mikor közel 15 évvel ezelőtt kiléptem a multis környezetből, nem gondoltam, hogy ilyen más lesz az életem vállalkozóként.

Igaz, a multis évek alatt is már kvázi vállalkozó voltam, de fix megbízóknak dolgoztam, fix projekteken.

Aztán eldöntöttem, lépek. Átadom a magyar kis- és középvállalkozóknak azt a tudást, ami eddig csak a multiknak volt elérhető.

Kihajóztam a biztos hátteret adó nagy óceánjárók mellől egyedül a nyílt vízre. A kezdeti időszak elég rázós volt.

Szembesültem vele, hogy a vállalkozás nem csak annyi, hogy elmegyek, megtartom a tréningeket, kiszámlázom, aztán hátradőlök, míg bejön az utalás.

Egy kisvállalkozó élete merőben más!

Én is hamar rájöttem, főleg, mikor meglettek az első munkatársaim.

Már nem csak a vevőszerzés, a sales meg a munkaerőfelvétel kérdésével kellett foglalkoznom.

Ott volt a csapat motiválása, a szervezetfejlesztés, jogi ügyek, az iroda mindennapos üzemeltetési feladatai, beszerzések, és a pénzügyek. Na, a pénzügyekkel konkrétan ki lehetett kergetni a világból.

Mert ugye szeretem én a pénzt, nincs vele semmi bajom, de az a rengeteg hercehurca, ami egy vállalkozás mögött van: bér- és járulékfizetések, adójogszabályi változások, házi pénztár, cash flow optimalizálás….jajjjjj….

Bevallom őszintén, jó párszor elátkoztam a napot, hogy ebbe belevágtam…

Aztán rájöttem valamire.

Hiába van 3 diplomám, hiába voltam piszkosul jó tréner és értékesítő korábban, a vállalkozás egy új szakma. Kezdő vagyok. Az alapoktól meg kell tanulnom mindent.

Ha nem csak vegetálni akarok, örökös idő és bevétel hiánnyal küzdeni, akkor nem csak vállalkozóvá, cégvezetővé kell válnom.

Szerencsére az alaptermészetem remekül passzol a vállalkozói élethez.

Imádom a kihívásokat, és mindig megtalálom a megoldásokat, akárhol legyenek is. A kérdés persze, mikor és hogyan.

Ehhez kellettek kapaszkodók, amiket 2 helyen találtam meg:

A mentoraimnál és a könyvekben.

A mit a mentoraim, a hogyanok nagy részét a könyvek mutatták meg.

Persze, a hogyanok közül mindig le kellett szürnöm, melyik az ideális út nekem, mi működik és mi nem, de már volt út, amiből választani lehetett. Nem nekem kellett megépíteni az egészet.

A könyvek sosem hagytak cserben, ha megoldást kerestem.

Legalább 10 olyan kötet van az irodai és az itthoni könyvtáramban is, amiket évről évre újra olvasok, megerősítést, vagy új megvilágítást adnak egy-egy kérdésben, és több ezer tanítványom igazolta az évek során a módszerek működését.

Hát ilyen egyszerű az egész, kérdezed, csak olvasni kell?

A válaszom: nekem legalábbis ez nagyon bevált.

Azért hoztam létre a Pongor Publishing könyvkiadót, hogy elhozzam neked azokat az angol nyelvű üzleti könyveket, amikkel éveket spórolhatsz a vállalkozói célod elérésében. 

Nem kell egyedül kísérletezned, vagy ismeretek híján a hibádból tanulva újra, és újra megpróbálni.

Olyan könyveket válogattam össze, amik segítenek a legfontosabb vállalkozói területeken megszerezni az alapismereteket. Azokat, amikkel megtalálod a megfelelő munkatársakat, alvállalkozókat.

Akik segítenek neked elvégezni azokat a munkákat, amik neked vagy nem mennek, vagy túl sok időt vennének el azoktól a feladatoktól, amiket örömmel és tehetséggel végzel. Amik hozzájárulnak a céged előre lépéséhez.

Ebben a hónapban 17 könyvet válogattam neked össze, amikre 15% kedvezményt adok.

Válaszd bármelyiket, találni fogsz benne olyan gondolatot, taktikát, ami segít fejlődni, akár értékesítői, vezetői, pénzügyi, marketing ismereteidet akarod elmélyíteni.

Megosztás

About the Author

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.

>