2020-02-15

Mi a legjobb munkatárs kiválasztási módszer?

Munkatárs Kiválasztás

0  hozzászólás

Sokan kérdezik tőlem, hogy milyen módszer alapján választom ki a munkatársakat, használok-e személyiség teszteket és egyáltalán hogyan integrálom, motiválom őket, és meg tudok-e tőlük válni, ha az ő és a csapat alapértékei nem egyeznek meg?

Erről mesélek a mai blogbejegyzésemben.

More...

Tudod mi a legjobb munkatárs kiválasztás?

A munkatárs megtartása!

Mosolygós napot kívánok Neked! Ez itt az Imádok Vállalkozni Blog, Pongor-Juhász Attila vagyok.

Rengeteg kérdést kapok a munkatárs kiválasztás és megtartás témájával kapcsolatosan, hiszen mindenféle nehézség adódik a munkaerő piacon.

Először is kedves vállalkozó társam, hagy mondjam azt neked, hogy sajnos a média kicsit túl „hájpolja” azt, hogy mennyire nehéz jó munkavállalót találni. Én úgy gondolom, - már akikhez nekünk szerencsénk van-, ők mondják el nekünk, akiket felveszünk a csapatba, hogy nem is olyan könnyű jó munkahelyet találni.

A lényeg az, hogy te hogyan tudsz a csapatod, a céged, amit nyújtasz, igazán kiváló munkahellyé válni, ahova akarjanak csatlakozni, veled együtt dolgozni a munkatársaid.

Összegyűjtöttünk néhány kérdést, amit az elmúlt hetekben kaptunk, munkaerő toborzás, vagy munkaerő kiválasztás témában.

1. Hogyan működik egy kiválasztási folyamat?

Amit nagyon fontos tudnod, én abban hiszek, hogy facebook-on keresztül, vagy amit használunk, a profession.hu, de mostanában egyre inkább a saját weboldalunk, és a saját ügyféllistánk, ami a legjobb forrás új munkatárs kiválasztására, megtalálására.

A kiindulópontja az, hogy eldöntjük, meghatározzuk, milyen munkakört akarunk betölteni, az adott munkakörnek milyen elvárási rendszere legyen, milyen eredményeket várunk el az új munkatárstól.

Ha megírjuk ennek a hirdetését és meghirdetjük, először a saját listánkon, kitesszük a saját weblapunkra, vagy akár kitesszük a facebookra, akár különféle ingyenes csoportokba. Amikor pedig ezek az ingyenes források kimerültek, akkor hirdetjük meg pénzért a profession.hu oldalon.

Ahogy a világ felgyorsult, ugyanúgy vele a munkaerőtoborzás is. Nagyon elvárják, és légy résen, elvárják az álláskeresők, hogy gyorsan reagálj, ne húzd hetekig. Reagálj a beküldött e-mailekre, önéletrajzokra. Ha megígérted, hogy felhívod, behívod őket telefonos vagy személyes interjúra, akkor légy gyors, mert a világ erről szól.

Azonban jegyezd meg azt a tanácsomat, hogy ne hozz nagyon megfontolatlanul döntést. Úgy vagyunk vele vállalkozók, hogy a munkaerő toborzás, kiválasztás nem tartozik kifejezetten a kedvenc témáink közé. Ez egy ilyen szükséges rossz, ha lehet ezt így mondani. Nagyon kevés olyan vállalkozót ismerek, aki imád toborzás kiválasztással foglalkozni, inkább azt mondom ez egy kényszer. Hiszen szükségünk van jó munkatársakra. Azonban ilyenkor túl akarunk rajta lenni, nagyon-nagyon gyorsan. Az első, aki megfelel, vegyük fel, csak legyünk már túl rajta, hagy menjek vissza azokhoz a tevékenységekhez, amelyek sokkal inkább izgatnak, sokkal nagyobb értéket teremtenek a cégem számára.

Az én tanácsom az, hogy vegyél fel lassan, azonban válj meg a munkatársastól, ha rosszak, minél gyorsabban.

Ennek az a célja, hogy légy megfontolt hiszen, ha egy új munkatársnak ajánlatot teszel, belép hozzád akár még próbaidőre is, az egyrészt pénzedbe kerül, másrészt a te, adott esetben annak a munkatársadnak az idejét is elveszi, aki kiképzi, beintegrálja.

Én azt is hiszem, hogyha van rá módod, akkor megbízható, hiteles, pszichometriai tesztet is használj, mi is használunk ilyet, többek között egy PXT, vagy egy FACET 5 nevűt. Azért használom ezeket, mert a kiválasztás pillanatában kapok egy olyan személyiségprofilt a jelöltről, hogy a kiválasztási döntésem rizikóját tudom csökkenteni. Nagyon-nagyon fontos dolog.

Én azt gondolom, hogy egyre jobb jelöltek vannak a piacon, egyre jobb olyan munkatársakat tudunk felvenni, akik ahhoz az értékrendhez, ahhoz a küldetéshez csatlakoznak, amelyet mi képviselünk. Ezzel tudunk kitűnni a piacon. Nemcsak egy bérfizető munkahely vagyunk, ahol eladják magukat, eladják az idejüket a fizetésért, hanem sokkal inkább azért a küldetésért, azokért a célokért akarnak segíteni minket hozzájárulni, amit én, mint tulajdonos, vezető a csapatommal kitűztünk.

A következő lépés, amire nagyon figyelj, az az, hogy miután kiválasztottad, megállapodtál vele, aláírjátok a szerződést, és jön a belépése, akkor készülj fel az ő fogadására. Mert egy új munkatárs akkor a legmotiváltabb, amikor belép hozzád első nap. Mi mindig készítünk különféle kis ajándékokat, akár egy üdvözlőkártyát, előkészítjük a munkaasztalát, a számítógépét, a telefonját, e-mail címét, hozzáférését a különféle programokhoz, tehát megtervezzük az első napját. Megtervezzük az első hetét, hogy milyen beintegrálási videókat szükséges megnéznie, miket olvasson el rólunk, hiszen az elején van a legnagyobb elvárása az új kollegának, tehát szeretnénk ezt kielégíteni, akár túl is szárnyalni.

Aztán nagyon fontos, hogy végig tervezzük az első három hónapos próbaidőt is, tehát hogy milyen feladatokat várunk el, hogyan hozzuk őt képbe, hogyan várjuk el tőle, hogy egyáltalán teljesítsen. Meghatározzuk a számára, hogy mit várunk el tőle a próbaidő végén, objektíven, hogy tudjuk elmondani a számára, hogy hogy teljesített, és akarunk vele dolgozni, vagy nem sikerült, és megválunk tőle.

Én azt gondolom, hogy a legjobb kiválasztás a munkatárs megtartás! Hogy miután véglegesítetted a munkatársad próbaidő után, akkor pedig gondolj arra, hogy hogyan tudsz egy olyan környezetet teremteni, amelyben a munkatárs motiválódik.

2. Attila mi a te legjobb munkatárs motiváló technikád vagy stratégiád?

Elszomorítalak, ha azt mondom, hogy nekem ilyen nincs? Miért nincs?

Azért, mert én nem motiválni akarom a kollégáimat, hanem egy olyan motiváló környezetet hozok létre a cégben, a csapatban, a munkák tekintetében, amit ők bevállalnak és csinálnak, amiben ők motiválni tudják magukat. Tehát csak azok az emberek lesznek igazán motiváltak, akik önmotiváltak. Kívülről nem tudom őket motiválni sem a munkakörülményekkel, sem a bérfizetéssel. Mert aki csak a bér iránt érdeklődik, az egy következő cégnél, pár tízezer forintért tovább tud menni, arra pedig őszinte leszek, egyikünknek sincs szükségünk.

Tehát nagyon figyelj arra, hogy hogyan fogod őt bent tartani, megtartani, hogyan tudsz olyan környezetet teremteni, ahol a munkatárs feltöltődik, fejlődik, és a legtöbbet akar az idejéből kihozni neked, a csapatodnak, és akár az ügyfeleknek is.

3. Nálatok van-e fluktuáció?

Igen, nálunk is van fluktuáció, és ennek kettő oka van…

Először is hozzánk nehéz bekerülni, mert egy nagyon jól végig gondolt, megtervezett kiválasztási folyamaton keresztül mennek a jelöltek és 9 lépés, 9 érintés, mire meghozom a döntést, és ajánlatot teszek valakinek. Utána van ugye a beintegrálás 3 hónapja, és utána is odafigyelünk rá. De még mindig van olyan, akitől megválunk. Leginkább azért válunk meg, mert amit keresek egy új munkatársban, hogy az ő személyes értékei, akár az élethez való, a munkához való hozzáállása, az mennyire egyezik meg azzal, amit mi eldöntöttünk és azokkal az értékekkel, amiket mi képviselünk, mint Pongor Publishing csapat.

Olyankor van útelválás, vagy szétválás, amikor az értékek nem találkoznak.

Az egyik legfontosabb érték nálunk, az őszinte két irányú kommunikáció. Ezt nagyon sok munkatársnak az elején nehéz elhinni, hogy lehet őszintén elmondani a véleményemet a főnökömnek, a kollégáimnak, lehet visszajelzést adni. Én azt gondolom, hogy mi ebben is különlegesek vagyunk. Nem tudnám úgy vezetni a munkatársaimat, nem tudnék olyan környezet teremteni, hogyha abba nem lenne benne ez a fajta őszinteség. Azonban nagyon sok munkavállaló nem így lett programozva, kondicionálva más munkahelyeken, nagyon nehéz ezt megérteni.

Aztán szintén nagyon fontos nálunk az eredményvállaló és elszámoltatható attitűd. Utálom azt a megjegyzést, vagy véleményt, hogy hát nem volt időm erre, vagy hogy más tehet róla. Ezek nem azok az értékek, amelyek mentén mi együtt élünk. A munkatársaimmal együtt a vevőinket szolgáljuk. Azért vagyunk, hogy hogyan tudjuk őket, a vevőinket, téged még sikeresebbé tenni, hogyan tudunk neked még jobban segíteni a vállalkozásod sikeres menetében.

Összefoglalva, azt gondolom, hogy a munkatársak kulcsszereplők, erőforrások ezen a területen, hogy te is, én is, meg tudjuk élni a vállalkozói szabadságunkat. Hogy valóban időmilliomos vállalkozóként tudjunk élni. Ez egy kulcspont. Azonban hogy megtaláljuk a jó munkatársakat és meg is tartsuk, ez egy fejleszthető készség, és neked is vállalkozó társam és nekem is egy fontos dolog, amire szükséges figyelnünk. Hacsak nem tisztán online bizniszben, és nem tisztán automata gépekkel, szoftverekkel akarunk bizniszt csinálni.

Letöltés és meghallgatás

Ha szeretnéd a blogot nyomtatott formában (.pdf) olvasni, vagy csak a hangfájlt meghallgatni, alábbi elérhetőségeken megteheted.

Hallgass minket
 Podcast 
Elolvasom inkább
PDF fájlt kérek

>> Kattints ide és töltsd le a blogot .pdf formátumban


Írd meg kommentben, hogy tetszett a cikk, vagy azt is, ha maradtak benned kérdések a témával kapcsolatban.

Köszönöm, ha a bejegyzést megosztod vállalkozó ismerőseiddel.

Én azt gondolom, hogy egy időmilliomos vállalkozóként egy kulcspont, hogy figyelj a munkatársakra, a humán erőforrás rendszeredre, a szervezetfejlesztésedre, mind a marketingre és a pénzügyekre is.


Hagy hívjam fel a figyelmedet, 2020. 02.20. – Indul a PONGOR BUSINESS SCHOOL! Egy új oktatási koncepciót szeretnék veletek megosztani, amelyet magyar vállalkozóknak, a legmodernebb technikával, a legfrissebb információk átadásával akarunk nyújtani.

2020. február huszadikán reggel 9 órakor tartok egy ingyenes webinárt, amiben bemutatom, hogy mi az az 5 dolog, ami nélkül soha nem lesz neked önjáró vállalkozásod.

Kíváncsi vagy arra, hogyan értem el a Pongor Publishing-al
40 millióból a stabil, éves 270 millióig?

Miket használtam fel, hogy eljussak idáig? Hogyan találtam meg a megfelelő segítőket? Hogyan tartottam meg a fókuszt és a lelkesedést? Hogyan tudok folyamatosan növekedni?

Gyere, vegyél részt a 2020.02.20-án, délelőtt 9-kor induló Ingyenes Online Tréningen, és elmondom Neked, mitől működik és mitől nem működik.

Már csak pár napig elérhető a regisztráció, igyekezz és foglald le a helyed mihamarabb!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kulcsszavak


Nézd meg ezeket is:

7+1 bevételszerzési és vevőmegtartási lehetőség számodra ebben a különleges helyzetben

Így dolgoZOOM! Avagy élet a Pongor Publishing „home office” oldalán

3+1 villámtipp, hogyan találj vadonatúj vevőkört

Hogyan képezz tartalékot, és őrizd meg mégis az adakozó attitűdöt?

>