Miért fontos, hogy egy vállalkozónak golyóálló önbizalma legyen?

Neked van elég önbizalmad? Az a tapasztalatom, hogy a vállalkozók többségének, és egyébként is bárkinek, általában kevés van belőle.

Ha van elég önbizalmad, bármi is történjen veled, sokkal könnyebben megoldod azokat, vagy egyszerűbben átlépsz rajtuk. Hamarabb meglátod a dolgok jó oldalát, mint a negatívat.

Fontos, hogyan szerzed meg az önbizalmadat, de az talán még fontosabb, hogyan tartod meg? Tarts velem, elmondom, hogy én hogy védem meg a sajátomat.

More...

Hogyan lesz vállalkozói önbizalmad? 

Ez az Imádok Vállalkozni blog, és egy különleges helyre hoztalak el, nézd meg itt van egy különleges arzenál, ami mind a fegyverzetről szól. A golyóálló önbizalmat, igenis ki tudjuk alakítani vállalkozóként. És ez miért fontos nekünk?

Mert vállalkozóként a legfontosabb feladatunk, ahogy Dan Sullivan tanítja nekünk, hogy megvédjük a saját önértékelésünket, önbizalmunkat.

Nap mint nap, minden olyan információ, esemény, telefonhívás, e-mail jöhet be az életünkbe, ami egyszerűen nem csinál mást, mint aláássa az önértékelésünket, az önbizalmunkat.

Ahhoz, hogy mi vállalkozóként az álmunkat meg tudjuk valósítani, hogy a célunkat el tudjuk érni, szükséges, hogy megvédjük saját magunkat, hogy valami betonfalat, - ezt neveztem el úgy, hogy - golyóálló önbizalmat tudjunk kialakítani. Mindannyian képesek vagyunk ezt megcsinálni, hadd osszam meg veled az én technikáimat.

Legfontosabb, ahogyan a napomat, a reggelemet indítom. Ebben benne van a sportolás, a meditáció, a hálaadás és egy önképzési blokk.

Szintén nagyon fontos része az, hogy utána megtervezem a teljes napomat, legalábbis tudom, hogy mik a főbb fix pontok, mi az a napi 3 eredmény, amit el akarok érni. Ez azért különleges számomra, mert nem fókuszálok másra, csak arra a három dologra. Ha ez megvan, jöhet minden más.

Igyekszem délig nem beengedni az e-maileket az életembe. Az egyik legeslegjobban az életerőmet elvivő eszköz az e-mail, amely beérkezik. Ugyanilyen a facebook is. Igyekszem a facebookozást és a közösségi médiát, délutánra tenni. Ez miért fontos? Gondolj bele, amikor egy friss, pihentető alvás után felébredsz, akkor igazából az akaraterőd 100 százalékon van, tehát akkor a legnagyobb az önértékelésed, önbizalmad. Hogyha ezt az időt, energiát, a legfontosabb feladataidra fókuszálva csinálod, akkor a legnagyobb eredményt fogod elérni.

Azonban, ha ilyenkor reggel beengeded a közösségi médiát, az e-maileket, vagy egyéb telefonhívásokat, akkor igazából az a drága akaraterőd, amely reggel még 100 százalékon van, az szépen lassan eltűnik. Délutánra - ezt úgy hívják - döntési kifáradás éri el az embert és amikor máskor könnyen tudnál dönteni, délutánra már csak frusztráció marad és stressz.

Na most, ezek után még egy nagyon fontos önbizalomvédő technikám, hogy igyekszem pozitív információkat beengedni az elmémbe, éppen ezért nem hallgatok híreket, sem online sem offline formában, a fontos dolgok úgyis eljutnak hozzám, ha valamiről tudnom szükséges.

Ezen kívül megválogatom az embereket, akikkel időt töltök, mert az emberek is tudják hozni a stresszt, a frusztrációt, és leszívják az életenergiánkat.

Szóval ezek az én legfontosabb önbizalomvédő technikáim, de minden nap finomra hangolom, és egy biztos, hogy szokásommá alakítottam, mert nap mint nap arra fókuszálok, hogy a lehető legtöbbet tudjam elérni, tenni mind a saját magam életében, mind a családom vagy a vállalkozásom érdekében.

Szóval melyek a te önbizalomvédő technikáid? Válogass az enyémből, vagy hogyha vannak neked is, akkor kommentáld, oszd meg velem és a többiekkel. Tanuljunk egymástól, hiszen tudod, vállalkozóként a legfontosabb feladatunk, megvédeni az önértékelésünket, és az önbizalmunkat.

Ha tetszett ez a blog tanítás, akkor küldd tovább, juttasd el minél több vállalkozó ismerősödhöz.

Letöltés és meghallgatás

Ha szeretnéd a blogot nyomtatott formában (.pdf) olvasni, vagy csak a hangfájlt meghallgatni, alábbi elérhetőségeken megteheted.

Hallgass minket
 Podcast 
Elolvasom inkább
PDF fájlt kérek

>> Kattints ide és töltsd le a blogot .pdf formátumban


Írd meg kommentben, hogy tetszett a cikk, vagy azt is, ha maradtak benned kérdések a témával kapcsolatban.

Köszönöm, ha a bejegyzést megosztod vállalkozó ismerőseiddel.

Nagyon fontos, hogy készülj szeptember 23-ra, mert egy különleges webinárral készülök, amelyben még többet tanítok meg ezekből a taktikákból és stratégiákból.

Hamarosan, újra kinyitja kapuit a IV. PJA MARKETING AKADÉMIA (október 16-18.) - ahol nemcsak résztvevőként lehetsz jelen, de kiállítóként is megismerheted a tanulni vágyó vállalkozókat. Ez a te kedvezményes kiállítói ajánlatod, amit szeptember 25-ig foglalhatsz le.

Megosztás

About the Author

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.

>