Mit tesz egy önjáró vállalkozás vezetője újévi fogadalmak helyett

Ezt itt egy különleges kiadás, egy különleges tanítással.

Különleges, mert már decemberben felvettem neked, nehogy elmaradjon, és ne tudjam átadni.

Különleges, mert 3 olyan lépést mutatok be neked, amivel hihetetlen energiákat tudsz magadban felszabadítani így az év elején.

Különleges, mert, egy olyan szokást sajátíthatsz el, ami hosszú távon biztos alapot nyújt ahhoz, hogy képes legyél ne csak elérni, meg is élni a sikereidet.

Szülői példa

Édesanyámnak volt egy szokása. Minden év december 31-én megfogadta, hogy leszokik a dohányzásról, és többet fog sportolni. Gondolom sejted, hogy mekkora sikerrel tartotta meg a fogadalmait.

Sokáig azt hittem, ez egy ilyen dolog. Kitűzünk egy célt, aztán…próbálkozunk, végül, lassan, komótosan elfelejtjük az egészet és visszatérünk a bevett szokásainkhoz.

Aztán úgy 10 éve ez az egész megváltozott. Minden évben, ahogy közeledett a szilveszter elkezdtem új perspektívába helyezni az életem. Először csak egyszerű fehér papírlapokra írogattam le a gondolataimat, aztán 2013-ban váltottam.

A kis fekete napló varázsereje

A kedvesemmel együtt beszereztük a kis fekete a naplót, ami az elmúlt években egyfajta szimbólummá vált. A megvalósuló célok szimbólumává.

Mikor megéreztem az erejét annak a fajta évzárás-évnyitás technikának, amit naplómmal véglegesítettem, elkezdtem megajándékozni azokat, akik a legfontosabbak nekem. Először a gyermekeimnek, barátaimnak, később az Elit Coaching-os tanítványaimnak is adtam 1-1 ilyen naplót. És nekik is működik.

Állj meg a dobogó legfelső fokán

Na de mi is van a naplóban?

A 3 lépéses rendszerem, amivel először is elértem, hogy minden év végén egyben látom a győzelmeimet.

A mai világban hajlamosak vagyunk szuperszónikus gyorsvonatként átszáguldani a helyzeteken. Nem állunk meg. Nem ünneplünk. Nem éljük át a pillanat varázsát. És így gyakran esünk abba a hibába, hogy úgy érezzük, igazából nem haladunk. Nem elegek az eredményeink. Mások sokkal jobbak.

Év végén, mikor visszatekintek az elmúlt 12 hónapra, először a győzelmeimet gyűjtöm össze, amik megdobogtatják a szívem. Üzleti, magánéleti eredmények. Nem kell nagy dolgokra gondolni….minden, amit sikernek, örömnek éltél meg ide kerülhet! És nem csak a sajátok, szeretteidéi, azok, amiknek a legjobban örültél.

A hála ereje

Ha ezzel megvagy, jöhet a következő rész. Ez is még az óvévről szól. Írd össze miért, és kiknek vagy hálás. Én például nagyon hálás vagyok azoknak az orvosoknak és nővéreknek, akik áldozatos munkájának köszönhetően a fiam túlélt egy speciális szívműtétet. Hálás vagyok azoknak a repülőgép parancsnokoknak, akik a tengerentúli útjaim során biztonságban eljuttattak az úticéljaimhoz…

Hosszú oldalakat írtam, és írok tele azokkal az eseményekkel, amikért igazán hálás vagyok, és hidd el, ha leülsz és kicsit visszanézel, neked is számos ilyen dolog lesz, akármilyen éved is volt.

Lásd magad a célban

Harmadik lépés, a tervezés. A győzelmek megteremtése. Miután lezártam az évet, mindig előre tekintek. A következő év szilveszterére. És elképzelem, mik lesznek azok a győzelmek, azok az eredmények, amik miatt hálás leszek.

És ezt a listát nem csak összeírom, hanem folyamatosan kézközelben tartom. Újra, meg újra elolvasom, hogy ne felejtsem el, hova tartok. Így, ha elakadok, elvesztem a lendületem, mindig van hova nyúlnom, hogy új erőt merítsek a tovább lépéshez.

 

Ez a 3 lépés az, amivel ma már nem csak én, hanem a szeretteim, és számos tanítványom is hatalmas lendülettel indítja az évet.

Különíts el a hétvégédből Te is 1,5 órát még az előtt, hogy az igazi hajtás elindulna. Próbáld ki ezt a szuper üzemanyagot, amivel 2019 a legjobb éved lehet!

Ha pedig szeretnéd egy fantasztikus közösségben, egy 2 napos szuperintenzív fókuszt adó eseményen folytatni a célkitűzésed, gyere el 2019. január 10-11-én a XI. PJA Évindító Célkitűző Edzőtáborba! Már csak néhány jegyünk maradt! Ne maradj le!

Várlak!

Megosztás

About the Author

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.

>