2019-08-15

PJA kedvenc üzleti podcastjai 2019-ben

Vevőszerző Marketing

0  hozzászólás

Imádom a könyveket. Van abban valami csodálatos, amikor kinyitod, átlapozod a könyvet, amikor érzed az illatát miközben arra gondolsz, hogy mennyi mindent tudsz majd hasznosítani belőle. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor egyszerűen képtelenség fizikai valójában a kezedbe fogni a könyv.

Ha sokat utazó vállalkozó vagy, aki úgy érzi, hogy rengeteg időt dob ki az ablakon, vagy egyszerűen a napi rutin mellett nehezen illeszted be az olvasást, akkor mutatok egy olyan lehetőséget, amivel a hátrányból előnyt kovácsolhatsz.

More...

Mosolygós napot kívánok neked, Pongor-Juhász Attila vagyok, ez pedig az Imádok Vállalkozni blog egy újabb különleges kiadása.

Én imádom kihasználni minden időmet, legfőképpen arra, hogy tanuljak.

Három vagy négy évvel ezelőtt lettem igazán fanatikusa a podcastoknak. Lehet, hogy már hallottál róla, ugyanis Magyarországon is egyre jobban elterjednek. Azért imádom a podcastokat, mert bárhol - autóvezetés, síelés, futás közben vagy hosszú repülőúton - tudom képezni magam. Jobbnál jobb témájú podcastokkal.

Kérdezheted, hogy melyiket hallgatom? Ezeket hagy osszam meg veled:

Az elsőt, amit ajánlok, az Stu McLaren barátomé, aki már volt Budapesten a Marketing Akadémián. Ő egy Torontóban élő zseniális online marketinges, akinek a podcastja, a Marketing your business. Mit imádok benne? Azt, hogy klassz taktikai elemek vannak benne, amelyek szinte azonnal átültethetőek a gyakorlatba.

Aztán nagyon szeretem Amy Porterfieldnek szintén marketing témában Online marketing made easy podcastjait – aki azt üzeni nekünk, hogy az online marketing igenis könnyű. Mi az amit imádok Amyben? Ő hosszabb podcastokat csinál, olyan 30-40 perceseket, de van egy különbség közte és mások között. Amy minden egyes podcastjának van egy letölthető checklistája, egy template, valamilyen minta, amivel még könnyebben tudjuk alkalmazni és megvalósítani, amit ő tanít.

Dan Sullivannek, a torontói mesteremnek három podcastját is követem, amelyek magát a vállalkozói észjárást mutatják be és arról szólnak hogyan tudsz hatástöbbszörözőkre építeni olyan klassz vállalatot, amely biztosítja a több szabadidőt és a több profitot számodra. Ilyen például az Inside Strategic Coach, - ez az ő cégének a neve -, melyben bepillantást enged a kulisszák mögé, hogy ő hogyan szervezi a vállalkozását, amely most már több, mint 135 fős csapatból áll.

Szintén nagyon szeretem azt a podcastját Dan Sullivannek, amit Joe Polishhal the 10x talk.com címmel tartanak.

Még egy dolgot kiemelnék, ami igazán zseniális ebben a körben az pedig az „American Checklist”, szintén Dan Sullivantől.

Dan Sullivan azt mondja, hogy két típusú amerikai van, az egyik a filozófiai amerikai, a másik meg a született amerikai. Körülbelül két évvel ezelőtt egy nyári fogadáson azt mondta nekem, amikor ezt az egész podcastot elindította, hogy „Azt akarom Attila bebizonyítani, hogy nemcsak amerikaiaknak lehet amerikai észjárása”. Aztán rám nézett, és folytatta: „Te valószínűleg, sohasem leszel amerikai állampolgár, de gondolkodásmódodban, a vállalkozói gondolkodásmódodban te már most amerikai vagy”. Tehát én egy filozófiai amerikai vagyok, aki elsajátította azt a gondolkodásmódot, ami a kreativitásról, a leleményességről, és még a többiről szól, amelyek nagyon-nagyon jól összefogott, klassz gondolatok arról, hogy igenis gondolkozhatunk úgy, csinálhatjuk úgy a bizniszt és élhetünk is úgy, mint az amerikai vállalkozók.

Összefoglalva, miért imádom a podcastokat? Mert állandóan feltöltenek, mert amikor nincs módom olvasni, vagy e-book-ot vagy rendes könyvet, akkor is tudok tanulni, fejlődni, rögtön megvalósítani.

Mi is most élesztjük újra a saját podcastunkat, ezt a fajta rádió csatornát, amivel szintén segítjük, hogy akik szeretnek hallgatni vagy nem tudnak olvasni, hozzájuthassanak a tanításainkhoz, gondolatainkhoz.

Ha szeretnéd meghallgatni a videót hangfájlként vagy  a kivonatot letölteni "pdf" formátumban, kattints ide:

Letöltés: ​Hangfájl- PDF formátum


Írd meg kommentben, hogy tetszett a cikk, vagy azt is, ha maradtak benned kérdések a témával kapcsolatban.

Köszönöm, ha a bejegyzést megosztod vállalkozó ismerőseiddel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

A szerzőről

Pongor-Juhász Attila

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.


Kulcsszavak


>