2019-08-30

Vállalkozóként mi jut eszedbe szeptember elsejéről?

Vállalkozásfejlesztés

0  hozzászólás

Ez a nap is eljött. Szeptember elseje. Sokaknak jó hír, sokaknak nem. A szülők fellélegeznek, hogy minden visszaáll az eredeti kerékvágásba, a gyerekek viszont bizonyára nem örülnek a korán kelésnek, a nyakukba zúduló elvárásoknak, feladatoknak.

Te mit gondolsz miért érdemes és hasznos felnőtt vállalkozóként visszaülni az iskolapadba?

More...

Mosolygós napot kívánok neked, Pongor-Juhász Attila vagyok, ez pedig az Imádok Vállalkozni blog egy igazán speciális kiadása, ma szeptember elsején.

Eljöttünk egy közeli általános iskolához, ahol a gyerekkori emlékeim, vagy inkább rémtörténeteim sejlenek fel, amik a szeptember elsejéhez kötődnek. Úgy utáltam iskolába járni, el sem tudom neked mondani. Ennek ellenére nem csak az általános iskola nyolc évét, nemcsak a gimnázium 4 évét, hanem még három főiskolát is végig tanultam. Amikor befejeztem az utolsót Franciaországba, akkor megfogadtam magamnak, 1991-ben, hogy én soha a büdös életben nem fogok többet tanulni. Mindez kitartott egészen 15 éven keresztül, egészen 2006-ig. Amikor is csődbe mentem mind üzletileg, mind magánéletileg. Elkezdtem azon gondolkozni, hogy valamit nagyon-nagyon rosszul csináltam. Mi lehet az oka annak, hogy én totálisan csődbe mentem, hiszen 3 diplomám, 2 felsőfokú nyelvvizsgám van és mégis csődbe mentem.

Rájöttem, hogy azért, mert vállalkozóként egyáltalán nem azt tanultam, amire nekem szükségem lett volna.

Amire engem az általános iskola, a középiskola majd a főiskoláim rákészítettek, felkészítettek…, mondjuk úgy, hogy nagyon keveset tudtam azokból használni a vállalkozói életben.

2006 volt az az időszak, nyár, - sosem fogom elfelejteni -, amikor elkezdtem angolul online tananyagokat, marketing témát, kifejezetten direkt kisvállalkozói marketing témákat tanulni. Aztán jöttek a személyes önfejlesztők, Bob Proctorral, Brian Tracyvel, Zig Ziglarrel, Jim Rohnnal és a többiekkel. Ekkor egy olyan új világ nyílt meg előttem, amit már nem a vizsgákért, nem kényszerből tanultam, hanem azért, mert úgy éreztem, hogy hasznos, hogy tudom adaptálni, tudom alkalmazni és rögtön látom a gyümölcsét.

Szóval itt van szeptember elseje, vállalkozóként tedd fel magadnak a kérdést, ha valóban meg akarod élni a vállalkozói szabadságot megélni, ha valóban több pénzt, több profitot akarsz a vállalkozásodba, akkor mit tanulj?

Az én tippem, javaslatom, a saját példámból az, hogy fantasztikus dolgok vannak elérhetőek, könyvek, e-book-ok, hangos könyvek, youtube videók formájában. Találd meg azt a verziót, ami a legjobb neked, ahogyan a legjobban szeretsz tanulni. Akár leülni a számítógép elé, vagy a fülhallgatóval futás közben, edzés közben, vagy akár mosogatás közben vagy éppen, amikor ráérsz. Válaszd ki.

Én két dolgot tanultam, és ez az én két tippem a számodra, tanultam magamról, a vállalkozói személyiségemről, melyek azok a szokásaim, amelyek a siker felé vezetnek, vagy éppen melyek, amelyek hátráltatnak.

Hogyan tudom új szokásokkal helyettesíteni ezeket.

A második terület, pedig a vállalkozói észjárásom. A marketing, az önjáró vállalkozás stratégiai taktikáinak az elsajátítása és alkalmazása a vállalkozásomban.

Szóval itt lesz szeptember elseje, ne csak a gyerekeket küldjük iskolába, hanem magunkat is ültessük vissza az iskolapadba.

Letöltés és meghallgatás

Ha szeretnéd a blogot nyomtatott formában (.pdf) olvasni, vagy csak a hangfájlt meghallgatni, alábbi elérhetőségeken megteheted.

Hallgass minket
 Podcast 
Elolvasom inkább
PDF fájlt kérek

>> Kattints ide és töltsd le a blogot .pdf formátumban


Írd meg kommentben, hogy tetszett a cikk, vagy azt is, ha maradtak benned kérdések a témával kapcsolatban.

Köszönöm, ha a bejegyzést megosztod vállalkozó ismerőseiddel.

Egy nagyon fontos üzenet, most szeptember 23-án, hétfőn fogok tartani egy különleges webinárt, ezért csak azt írd be a naptárodba, hogy szeptember 23-án állj készen arra, hogy megtanuld, megfigyeld mert ott tényleg tanítok praktikus taktikákat, amire valóban ezen az őszön még nagyon könnyen tudod adaptálni őket.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

A szerzőről

Pongor-Juhász Attila

​​​2017-ben azt a célt tűztem ki, hogy 2020-ig 100.000 magyar vállalkozóval osztom meg azt a gyakorlatban is kipróbált tudást, amit közel 100 000 dollár befektetésével szereztem meg a világ vezető üzleti és marketing tanácsadóitól.


Kulcsszavak


Tanulj - Szórakozz - Profitálj

Online tematikus tudástár kisvállalkozóknak. Tanuld magad sikeres vállalkozóvá! Bevételnövelő technikák, időt felszabadító tréningek. Egyszerűen, érthetően, vállalkozói nyelven.

>