Hogyan duplázd meg vállalkozói óradíjad? « Pongor-Juhász Attila

Kérdésed van? Tel.: 06-20-999-68-33

NAGYOBB ÁRBEVÉTEL?

Töltsd le INGYENES kalkulátorod, és tudd meg, mennyit ér MOST 1 óra munkád!

[BLOG] Hogyan duplázd meg vállalkozói óradíjad?

arrow-down

Keresed az utakat, amivel nagyobb árbevételre tehetnél szert? Úgy érzed, már a teljesítőképességed határán vagy, mégsem keresel annyit vállalkozásoddal, amennyit szeretnél? Elakadtál egy szinten és nem tudod hogyan lépj tovább? Ezekre a problémákra találhatsz megoldást mai posztomban.

A kockázat ára

Mindannyian pénzből élünk, csak nem mindegy, mennyiből. Egy alkalmazott tudja, hogy minden hónapban nagyjából azonos összeg érkezik a számlájára, nagyjából azonos időpontban. Ez jó érzés, de nem mindenkinek elég.

Ha vállalkozó vagy - milyen kifejező a magyar nyelv - vállaltál egy kockázatot. Vállaltad, hogy nem ismered a pontos időpontot és az összeget, ami megérkezik a számládra. Ez nem hangzik annyira jól, míg nem emelünk ki egy markáns különbséget.

Még egy alkalmazott óradíja a legritkább esetben lesz 20, 50 vagy akár 100.000 forint, vállalkozóként elérheted, hogy a munkáddal óránként ennyit keress, vagy még ennél is többet.

Igen: legálisan. Igen: a saját bizniszeddel. Most jönne a hogyan kérdés. Olvass tovább!

Több idő = több pénz?

Elvileg a több idő, több pénzt hoz. Gyakorlatilag van egy metafizikai probléma. Tudniillik, hogy a nap 24 órából áll. A vállalkozóknak is és az alkalmazottaknak is. A kulcs tehát nem a mennyiségen, hanem a minőségen, ha jobban tetszik: a hatékonyságban van.

Bár az alkalmazottak is kapnak néha prémiumot, fizetésemelést vagy teljesítmény bónuszt, az igazi exponenciális jövedelemugrást a vállalkozók tudják elérni, mikor idejüket hatékonyabban használják fel munkájuk során. Mert mi is a vállalkozás lényege? Adott erőforrásból (idő, munkaerő, nyersanyag), nagyobb érték teremtése

Bár az alkalmazottak is kapnak néha prémiumot, fizetésemelést vagy teljesítmény bónuszt, az igazi exponenciális jövedelemugrást a vállalkozók tudják elérni, mikor idejüket hatékonyabban használják fel munkájuk során. Mert mi is a vállalkozás lényege? Adott erőforrásból (idő, munkaerő, nyersanyag), nagyobb érték teremtése

Te melyik szinten töltöd az időd?

Ha fel akarsz jutni valahova, ahonnan gyönyörködhetsz a panorámában, mit kell tenned? Felmenni a lépcsőn. És hol a legkönnyebb felmenni a lépcsőn? A piramison.

Van is rögvest egy remek piramisom számodra. Eben Pagan, a világ egyik legsikeresebb internetes vállalkozója mutatta meg nekem. Produktivitási piramisnak hívják és a vállalkozói tevékenységek szintjeinek értékeit mutatja.

Négy szintje:

  1. Zéró vagy negatív értékű tevékenység
  2. Alacsony Ft/óra értékű tevékenység
  3. Nagy Ft/óra értékű tevékenység
  4. Hosszú vagy nagy élettartam értékű tevékenység

Izgalmasan hangzik, igaz? Még izgalmasabb lesz, ha példákat is nézünk az egyes szintekre.

  1. Zéró értékű: Ez a lityi-lötyi időtöltés, kávézgatás, üres csacsogás a konyhában, állandó fészbuk és e-mail csekkolás zónája. Semmilyen értéket nem teremt, viszont úgy pörgeti ki a pénzt a zsebedből, hogy, ha látnád, sírni támadna kedved. Ez az alagsor. Irány a lépcső, vissza se nézz!  

  2. Alacsony értékű zóna: Adminisztráció, irodai beszerzés, postázás, minden olyan dolog, amit egy munkatárs néhány mondatos magyarázat után önállóan is elvégez. Komolyan te akarod megvenni a WC papírt a céges mosdóba? Ezzel simán lehúzol néhány százezret azon a bizonyos lefolyón, hidd el! Szóval tedd le a csőkulcsot és lépcsőzz feljebb!

  3. Magas értékű zóna: Ugye mennyivel jobb már innen a kilátás? Pláne, hogy bármerre nézel, mindenhol pénz terem. Itt van szinte minden, ami üzlet. Értékesítesz, tárgyalsz, előadsz. Minden olyan tevékenységed, aminek a vége egy kézfogás, vagy a megrendelem gomb megnyomása, ide tartozik. A lényeg, hogy értékesíted azt, amivel a céged foglalkozik. Ha már lesz profi értékesítői csapatod, kevesebb időt töltesz majd itt.  És többet a pezsgős poharaddal a kezedben a full panorámás tetőteraszon. Nézzük mi van ott!

  4. Nagy élettartamú zóna: A csúcson az a jó, hogy körpanorámád lesz a vállalkozásod jövőjére. Itt tervezel és foglalkozol azokkal a stratégiai döntésekkel, amik közép és hosszú távon biztosítják a céged stabil növekedését. Nem kell állandóan itt ülnöd, de fontos, hogy elég időt szánj erre a szintre, mert az itt eltöltött idő olyan befektetés, ami sokszorosan fog megtérülni.

Hogyan juss fel a csúcsra?

Tudod mennyit ér valójában egy órányi munkád? Nem nagyjából, pontosan. Utánaszámoltál valaha? Pedig ez nagyon fontos!

Nekem hihetetlen erejű felimerés volt, amikor szembesültem vele, hogy egy percem nagyjából 440 Ft ér. Minden percben, nem a megfelelő tevékenységet végzem, nem fókuszálok, hanem lityi-lötyizek 440 Ft bevételtől esem el. Percenként. Óránként ez már több, mint 20.000 Ft.

Láttál már pénzt elégni? Én, miután kiszámoltam mennyit ér egy percem, majd ebből kijött a jelenlegi árbevételi tervem melletti óradíjam, fogtam egy 20.000-est és meggyújtottam. Végignéztem, ahogy elég és az alatt a néhány másodperc alatt, amíg hamu lett belőle, beégett az agyamba a kép, amit bármikor elő tudok hívni. Ha elkezdek mással foglalkozni, mint amivel kéne, erre gondolok és rögtön visszaterel az útra.

Kipróbáltam, működik, most pedig rajtad a sor!

Töltsd le az INGYENES kalkulátort és tudd meg, mennyit ér a te egy munkaórád.

5 perc az egész, de teljesen új távlatokat fog nyitni a munkához való hozzáállásodban ezt garantálom!

Töltsd le az INGYENES kalkulátort
és tudd meg, mennyit ér a te egy munkaórád.

5 perc az egész, de teljesen új távlatokat fog nyitni a munkához való hozzáállásodban ezt garantálom!

​S hogy miért adom ingyen?

Mert célul tűztem ki, hogy 2019-ig 100.000 magyar vállalkozónak segítek a saját tapasztalataim és a mentorimtól kapott tudás által hatékonyabbnak, ezáltal gazdagabbnak és boldogabbnak lenni.

Nekem ez a célom!

És neked?

© Minden jog fenntartva - 2009-2018 - Pongor Juhász Attila 
Adatvédelmi nyilatkozat

>